Baigėsi įmonių dienos vaikams ir su vaikais

Gruodžio 8 dieną Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vyko baigiamasis socialinio projekto „Įmonių dienos vaikams ir su vaikais 2014“ renginys. Jame dalyvavo ir Šakių sporto klubo „Audra“ prezidentas Kęstutis Smirnovas, savo patirtimi ir profesinėmis įžvalgomis viso projekto metu dalijęsis su Šakių vaikų globos namų auklėtiniais.
 
Socialinės apsaugos ir darbo  ministrė Algimanta Pabedinskienė, dėkodama projekte dalyvavusių įmonių, valstybės ir savivaldybių įstaigų atstovams pabrėžė, kad tokios iniciatyvos yra ne tik puiki proga supažindinti vaikus su įvairių profesijų subtilybėmis, bet ir skatinti juos domėtis aplinka bei atrasti save.  

Projektas „Įmonių dienos vaikams ir su vaikais“ vykdomas jau trečius metus. Šiais metais į jį įsitraukė ir sporto klubas „Audra“, kurio darbuotojai visus metus bendradarbiavo, dalijosi patirtimi ir profesinėmis įžvalgomis su Šakių vaikų globos namų auklėtiniais.

Pasak K. Smirnovo, dalyvaudami tokiuose projektuose vaikai ne tik susipažįsta su įvairių profesijų atstovais, jų veikla, bet ir patys „pasimatuoja“ norimą profesiją, mąsto apie savo ateitį. Kasmet vis didėjantis projekte dalyvaujančių įmonių, įstaigų ir vaikų globos namų auklėtinių būrys įrodo, kad ši veikla yra sėkminga ir naudinga augančiam jaunimui. Šiemet projekte „Įmonių dienos vaikams ir su vaikais 2014“, vykusiame spalio – gruodžio mėnesiais, dalyvavo 53 įmonės ir įstaigos, kuriose apsilankė 27 vaikų globos namų ir trijų „Maltos ordino“ vaikų dienos centrų vaikai.

Renginio metu socialinės apsaugos ir darbo ministrė visoms socialiniame projekte dalyvavusioms įmonėms ir įstaigoms įteikė Padėkos raštus ir atminimo dovanėles.      

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px