Apie šalį – įvairiomis kalbomis

Atkurtos Lietuvos šimtmečio renginiai tęsiasi. Kovo 29 d. VšĮ Lietuvos sveikatos mokslo universiteto (LSMU) gimnazijoje vyko tarptautinė užsienio kalbų konferencija „Graži šalis gražiame pasaulyje“. Joje dalyvavo mokytojai ir mokiniai iš visos Lietuvos. Net 200 dalyvių atvyko iš įvairių šalies miestų ir gimnazijų, tarp jų – ir šakiečiai.

Plenarinėje konferencijos dalyje pranešimus skaitė dvi viešnios iš Jungtinių Amerikos Valstijų bei Alytaus Šaltinių pagrindinės mokyklos rusų kalbos mokytoja metodininkė Ana Varpukevičienė.
 
Veronica Pidduck papasakojo apie savo šeimą, kuri iš Lietuvos išvyko prieš 120 metų. Ji pirmoji po daugiau nei šimto metų sugrįžo aplankyti protėvių šalies, todėl čia jai viskas taip miela ir įdomu. Ellen Tracy pranešimas „Istorija, kopianti į Kauno kalvas“ – tai pasakojimas apie Kauno laiptus, kurie irgi turi savo gyvenimą, apie kurį retai kada susimąstome.

Ana Varpukevičienė kalbėjo apie lietuvišką Gervėčių miestelį Baltarusijoje – jo architektūrą, muzikos tradicijas, gyventojų branginamą lietuvybę. Konferencijoje dalyvavo ir LSMU gimnazijos mokytojai iš Prancūzijos. Konferencijos dalyviai atskleidė pačius įvairiausius, kartais net labai netikėtus Lietuvos grožio aspektus.

Anglų, rusų, prancūzų ir vokiečių kalbomis buvo pasakojamos miestų ir miestelių, mokyklų istorijos, atskleisti asmenybių likimai, kalbama apie Lietuvos sąsajas su įvairiomis šalimis, apie dailę ir muziką, sportą ir gamtą.

Gausus būrys Šakių ,,Žiburio“ gimnazijos moksleivių konferencijoje Zanavykijos kraštą pristatė anglų ir rusų kalbomis. Anglų kalba kvietė į edukacines programas Zypliuose ir Lekėčiuose bei pristatė projektą ,,Zanavykijos gamtos grožis ir jo išsaugojimas“, rusų kalba – projektus ,,Zanavykijos dvarų istorija“, ,,Zanavykijos dvarų kultūrinis gyvenimas“, ,,Šakių kraštas – Vinco Kudirkos kraštas“.

Mokinius ruošė mokytojos Audronė Cibulskienė, Ilona Martinkaitienė, Tatjana Gaudinskienė, Margarita Liukaitienė bei Asta Urbaitienė

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.