Paskelbti mokyklinio brandos egzamino rezultatai

Mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą laikę abiturientai jau žino rezultatus. Iš 126 moksleivių šio egzamino neišlaikė tik vienas, t.y. 0,79 proc. dalyvavusių egzamine abiturientų. Lietuvoje mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino iš viso neišlaikė 5,04 proc. visų laikiusių.
 
Į lietuvių kalbos ir literatūros mokyklinį brandos egzaminą užsirašė 139 kandidatai, tačiau 13 iš jų į egzaminą neatvyko. Bendras vidutinis laikiusių egzaminą moksleivių balas – 5,48 (Lietuvos vidurkis – 5,3 balo).
 
Vienas moksleivis šį egzaminą išlaikė dešimtuku. Jis mokosi Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje. Aštuoni rajono abiturientai už lietuvių kalbos ir literatūros rašinį gavo devynetus, dar aštuoni buvo įvertinti aštuntukais. Žemiausias išlaikiusiųjų pažymys – keturi. Taip buvo įvertinti 32 moksleivių darbai.

Aukščiausiu vidutiniu balu (6,65) buvo įvertintos Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientų žinios, žemiausiu (4,50 balo) – suaugusiųjų klasės moksleivių rašiniai.

Mokiniai, dėl pateisinamų priežasčių neatvykę į pagrindinės sesijos lietuvių kalbos ir literatūros mokyklinį brandos egzaminą, jį galės perlaikyti liepos 9 d. pakartotinės sesijos metu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.