Tarp šimto gražiausių eilėraščių – ir gelgaudiškiečio kūryba

indriunas deimantas
Nuotr. Gelgaudiškiečio Deimanto Indriūno rankose dar spaustuvės dažais tebekvepianti knyga „Apie Tave ir Tau, Tėvyne“, kurioje tarp šimto gražiausių eilėraščių ir jo kūrybos vaisius.

Gelgaudiškio vidurinės mokyklos aštuntokas Deimantas Indriūnas šiandien gali didžiuotis. Jo sukurtas eilėraštis apie Tėvynę puikuojasi poezijos almanache „Apie Tave ir Tau, Tėvyne“, į kurį šimtas autorių iš visos Lietuvos ir užsienio lietuvių sudėjo šimtą savo gražiausių eilėraščių, skirtų atkurtos Lietuvos šimtmečiui.
 
Deimantas – jauniausias šios knygos kūrėjas – buvo tikras atradimas mokyklos ir miestelio bendruomenei, nes iki šiol savo eilėraščių neviešino, rašė tik sau, kūrybą dovanojo mokytojams ir patiems artimiausiems žmonėms. Pokyčiai įvyko eilėraščiais pradėjus dalytis Facebook puslapyje „POEZIJA – Gražios eilės, mintys, žodžiai...“. Čia moksleivis sutiko bendraminčių, pasiūliusių tapti almanacho „Apie Tave ir Tau, Tėvyne“ bendraautoriumi.

Taip jau likimas lėmė, kad vienas eilėraštis, kuriame jis kalba apie tai, kas brangu ir svarbu kiekvienam iš mūsų – apie gimtinę su vaikystės prisiminimais, artimais žmonėmis, gimtąja kalba ir širdyje įaugusiu kraštovaizdžiu, pateko į leidinį, skirtą atkurtos Lietuvos šimtmečiui.

Pasak gelgaudiškiečio moksleivio, be abejo, didžiausia kiekvieno kūrėjo svajonė – išleisti savo poezijos knygą, tačiau kurti poeziją pagal kažkieno užsakymą arba kada tik panorėsi neina – reikia sulaukti akimirkos, kai ateina įkvėpimas, mintyse žodžiai patys rimuojasi. Taip gali nutikti net ir vidury nakties, tad reikia nepatingėti užsirašyti, nes ryte jau nieko nebeprisiminsi.

Kol kas Deimantas gyvena šia diena – jo laukia knygos pristatymas Elektrėnuose, Jurbarke, kur jis svajoja susitikti su poezijos bičiuliais, o mokyklos bendruomenė jį palaiko ir linki, kad neapleistų poetinis įkvėpimas, kad ateityje augtų, skleistųsi jo poezijos sparnai ir posmai gultų į nuosavą knygą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.