Diana Jazukevičienė nominuota „Metų neformalaus ugdymo vadove“

jazukeviciene apdovanojimai
MB „Lavina LT“ direktorė Diana Jazukevičienė sulaukė dvigubo palaikymo – nugalėtoja neformalaus švietimo kategorijoje ją išrinko ir žmonės, ir kompetentinga komisija. Asmeninio archyvo nuotr.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį trečiadienį Marijampolės kultūros centre rinkosi pedagogai ir švietimo įstaigų vadovai iš visos Lietuvos. Čia vyko Lietuvos švietimo vadovų forumas, kurį jau ketvirtąjį kartą organizavo VšĮ „Mokymosi mokykla“ ir VšĮ „Junior Achievement Lietuva“. Jo metu paskelbti konkurso „Švietimo vadovų apdovanojimai 2019“ nugalėtojai, tarp kurių ir MB „Lavina LT“ direktorė Diana Jazukevičienė.

Po balsavimo internetinėje erdvėje į finalą pateko po tris kiekvienoje kategorijoje daugiausiai balsų surinkusius kandidatus. Į neformalaus švietimo kategorijos trejetuką pateko ir D. Jazukevičienė. Ji buvo nominuojama už puslapio „Lavina LT“, kuriame teikia logopedines konsultacijas, kuria įvairias užduotis bei lavinamuosius žaidimus vaikams, sukūrimą. Užduotimis ji nemokamai dalinasi su 15 tūkst. sekėjų, dar 4 tūkst. žmonių jas siunčia el. paštu. Už D. Jazukevičienės kandidatūrą šioje kategorijoje balsavo daugiausiai – 420 žmonių.

Dėl „Metų neformalaus švietimo vadovo“ nugalėtojo vardo su MB „Lavina LT“ vadove rungėsi beveik perpus mažiau balsų surinkę Druskininkų užimtumo centro direktorė Aušra Nedzinskienė (244 balsai) ir Vilkaviškio muzikos mokyklos direktorius Artūras Pečkaitis (213 balsų). Mūsų kraštietė sulaukė dvigubo palaikymo – nugalėtoja ją išrinko ir žmonės, ir kompetentinga komisija – žinomas verslininkas, Globalios Lietuvos lyderių tarybos narys dr. Vladas Lašas, Vilniaus universiteto profesorė, aktyvi Lietuvos visuomenės veikėja dr. Vilija Targamadzė, Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centro direktorė Meilutė Apanavičienė ir Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto dekanė Vaiva Juškienė.

Paklausta, ar tikėjosi laimėti, MB „Lavina LT“ vadovė neslėpė, kad iš pradžių tikėjosi, tačiau, paskaičiusi vertinimo kriterijus, nusprendė, kad nelaimės. Pagrindiniai konkurso kriterijai, pagal kuriuos septyniose kategorijose buvo vertinami 89 nominantai, – asmeninis vadovo pavyzdys, sprendimai, kurie didina ugdymo kokybę, inovatyvumas bei nuoseklumas.

„Iki pat paskutinės minutės nežinojau komisijos sprendimo, todėl tai buvo didelė staigmena. Lipant į sceną sukosi daug minčių, negalėjau sulaikyti ašarų“, – atviravo D. Jazukevičienė, džiaugdamasi, kad „Lavina LT“ veiklą pastebi, įvertina ir palaiko ne tik šeimos nariai, padedantys kurti užduotis, bet ir kiti žmonės, draugai, pažįstami.

Deja, kitam mūsų kraštiečiui Rolandui Kučiauskui – Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos direktoriui, buvusiam Šakių „Aukuro“ mokyklos vadovui – patekti į kitą etapą nepavyko. Gimnazijų kategorijoje jis buvo pristatytas vadovu, kuris įkvepia tiek savo pavyzdžiu, tiek požiūriu, motyvuoja veikti ir kurti mokyklą kartu. 349 balsų neužteko, kad jis būtų išrinktas į trejetuką.

Forumo metu buvo paskelbti ir likusių šešių nominacijų laimėtojai: „Metų ikimokyklinio ugdymo vadovas“, „Metų pradinio ugdymo vadovas“, „Metų progimnazijos vadovas“, „Metų gimnazijos vadovas“, „Metų naujokas“ ir „Metų dešinioji ranka“. Visiems nugalėtojams įteiktos nominacijų statulėlės ir renginio rėmėjų prizai, kuriuos sudaro edukacinio pobūdžio apdovanojimai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.