Mokiniams – antroji priemonių siunta

plansetes demenius2
Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto vyriausiasis specialistas Gintaras Demenius apžiūri antrosios siuntos metu gautas priemones. Savivaldybės administracijos nuotr.

Antradienį savivaldybės administracija pasidalijo informacija, kad atkeliavo antroji nuotolinio ugdymo procesui gerinti skirta priemonių siunta: 170 planšečių ir 14 nešiojamų kompiuterių. Artimiausiu metu priemonės pasieks ugdymo įstaigas. Pirmosios siuntos metu rajono ugdymo įstaigoms buvo skirta 290 planšečių.
 
Tiesa, kaip vienoje iš konferencijų teigė vicemeras Darius Jakavičius, galbūt planšetės bus tinkamos ne visoms pamokoms – tai padidintas telefono variantas su Andriod informacine sistema, jose nėra Word ar Excel programų.
„Bet stebėti pamokas gyvai, gauti informaciją į elektroninį dienyną, naršyti Lietuvoje nemokamai iki birželio 1 d. laikiniesiems savininkams tikrai tinkamos“, – sakė D. Jakavičius, pridūręs, kad prie įrenginių pridėtos „Ežio“ kortelės su neribotais duomenimis.

Ne pirmą kartą pabrėžiama ir tai, kad skiriamos priemonės nebus vaikų nuosavybė.

„Pasiimant priemonę su kiekviena įstaiga priemonės gavėjas turi pasirašyti susitarimą, kad pasibaigus karantino laikotarpiui priemonė turės sugrįžti ugdymo įstaigai, o ta šeima, tas moksleivis, kuris naudosis ta priemone, bus atsakingas už ją. Priemonės sugadinimas lemia, kad už ją atsako tas, kas ją naudoja“, – informavo vicemeras.

Jis pripažino, kad galbūt iš pradžių ministerija nebuvo tinkamai iškomunikavusi ir galbūt leidusi suprasti, kad priemonės bus nupirktos nepasiturinčių tėvų vaikams. Tačiau taip nėra. Šiuo metu planšetės bei kompiuteriai, anot D. Jakavičiaus, yra Nacionalinės švietimo agentūros nuosavybė, vėliau, tarybos sprendimu, jos bus perduotos mokykloms ir šios spręs, kaip jas toliau gali naudoti ugdymo procese.  

Mūsų rajone taip pat pasigirsta, jog tėvai nustemba, kodėl priemonės nupirktos ne jiems, o šalyje jau randasi atvejų, kai tėvai planšetes prašo iškeisti į pinigus arba visai jų atsisako.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.