Oficialu: nuo rugsėjo nelieka keturių pradinių mokyklų

suolai klase
Gintarė MARTINAITIENĖ

Apie mokyklų tinklo pertvarką pastaruoju metu kalbama gana daug, o penktadienį priimti tarybos sprendimai patvirtino, kad nuo rugsėjo rajone nelieka keturių pradinio ugdymo skyrių.

Nuo rugsėjo Panoviuose nelieka pradinio ugdymo skyriaus, tačiau skyrius pertvarkomas į ikimokyklinį ir čia steigiama pilnos dienos mišri ikimokyklinio-priešmokyklinio ugdymo grupė.  Planuojama, kad grupę lankys 10 vaikų. Aiškinamajame rašte skelbiama, kad Panovių skyriaus pradinių klasių mokytojai bus siūlomas kitas darbas Panovių skyriuje. Papildomai prireiks 0,65 etato ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos bei 0,5 etato mokytojos padėjėjos.

Remiantis vasario mėnesį patvirtintu švietimo įstaigų 2021m. tinklo pertvarkos planu, pokyčiai neišvengiamai palies ir Griškabūdžio gimnazijos Žvirgždaičių pradinio ugdymo skyrių, kuris nuo rugsėjo bus uždarytas. Jame, vasario mėnesio mokinių registro duomenimis, iš viso mokėsi septyni pradinukai. Vykdant pertvarką, iš darbo bus atleidžiama pradinių klasių mokytoja, pailgintos dienos grupės auklėtoja, valytoja ir aplinkos priežiūros darbininkas. Išeitinėms prireiks beveik 18 tūkst. eurų. Administracijos direktorius Dainius Grincevičius informavo, kad praėjusią savaitę su meru mokyklos patalpas apžiūrėjo ir iki gegužės 1 dienos laukiama bendruomenės bei naujosios seniūnės pozicijos, kokią jie turėtų pastato panaudojimo viziją. Mat jeigu pastatai nenaudojami, patirtis liudija, kad jie būna sunkiai parduodami, tampa pastatais vaiduokliais. Visgi pirmiausiai savo nuomonę, pasak administracijos direktoriaus, turėtų pateikti vietinė bendruomenė.

Nuo rugsėjo uždaromas ir Šakių „Varpo“ mokyklos Siesartėnų pradinio ugdymo skyrius. Teigiama, kad skyriuje dirbantiems pedagoginiams darbuotojams darbas bus siūlomas „Varpe“ arba „Varpo“ mokyklos Slavikų skyriuje. Iš darbo bus atleidžiami aplinkos priežiūros darbininkas, valytoja ir auklėtojos padėjėja. Išeitinėms kompensacijoms prireiks beveik 10 tūkst. eurų. Džiugesnės nuotaikos yra Slavikuose, kur nuo naujų mokslo metų steigiama pilnos dienos mišri ikimokyklinio-priešmokyklinio ugdymo grupė, kurią turėtų lankyti 12 vaikų. Steigiamoje grupėje prie jau esamų etatų papildomai prireiks 0,65 etato ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogo ir 0,5 etato pedagogo padėjėjo. Lėšų prašoma ir grupės įrengimui bei inventoriaus įsigijimui (23 tūkst. eurų). Kaip viename iš posėdžių juokavo Švietimo, kultūros ir sporto komiteto primininkas Bernardinas Petras Vainius, metus skyriui gelbėjimo ratą ir leidus čia steigti grupę, būtina mesti ir virvę bei numatyti finansavimą.

Nuo rugsėjo neliks ir Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus pradinio ugdymo skyriaus, kuriame dirbusiems darbuotojams darbas bus siūlomas Kidulių pagrindinėje mokykloje. Beje, čia steigiamą naują ikimokyklinio ugdymo grupę ketina lankyti 18 vaikų, prireiks 0,95 etato ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogo ir 1 etato pedagogo padėjėjo. Grupės įrengimui ir inventoriui prašoma beveik 8 tūkst. eurų.

Nuo rugsėjo „Varpe“, Plokščių bei Kriūkų mokyklose-daugiafunkciuose centruose nebus vykdoma pagrindinio ugdymo antra pakopa, tai yra šiose mokyklose bus ugdomi tik 1–8 klasių moksleiviai, „Varpe“ bus nevykdoma ir suaugusių pagrindinio ugdymo antra pakopa.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.