Tradicijų puoselėjimas žaidžiant

zaidimaiGegužės 13 dieną Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje etnokultūros būrelio „Zanavykų mokyklėlė“ pradinių klasių mokiniai kartu su savo mokytojomis Aušra Gudiškiene ir Aurina Bernotiene surengė etnokultūrinę pamokėlę. Šį kartą pradinukai buvo ne vieni. Jie į svečius pasikvietė Šakių rajono mokyklos-darželio „Berželis“ „Meškiukų“ grupę kartu su auklėtoja Diana Zubrickiene.
 
Nuotr. Darželio auklėtiniai noriai dalyvavo pradinukų vedamuose žaidimuose.
 
Iš pradžių nedrąsiai, smalsiomis akimis dairydamiesi į didelę aktų salę, vėliau įsidrąsinę, darželinukai lipo į sceną ir noriai dalyvavo pradinukų vedamuose žaidimuose. Kartu pažaidę ir padainavę, tiek jaunesnieji, tiek ir vyresnieji rodė savo sugebėjimus. Vieni sekė pasakas, dainavo, o kiti atskleidė savo artistiškumą. Daugiausiai šypsenų ir susižavėjimo sulaukė mažoji darželio auklėtinė Gustė Tamašauskaitė, kuri sekė pasaką ir dainavo.

Pavargę nuo pasakų sekimo, visi kartu dainavo dainą apie aguoną, kurios metu suvaidino visą procesą nuo aguonos sėjimo iki jos valgymo. Vėliau vyresnieji sekė pasaką apie ropę, o mažieji, pasipuošę įvairiomis kaukėmis, puikiai ją suvaidino.

Dėkodamos „Meškiukų“ grupei, A. Gudiškienė ir A. Bernotienė įteikė vaikams dalyvių pažymėjimus, o už pakvietimą dėkinga „Meškiukų“ grupė vyresniesiems vaikams padovanojo draugystės gėlę.

Mažesnieji ne tik sudalyvavo etnokultūrinėje pamokėlėje, bet ir turėjo puikią galimybę šiek tiek susipažinti su mokykla, į kurią tikrai netrukus sugrįš. Tik jau ne kaip darželio auklėtiniai, o kaip mažieji pirmokėliai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px