Padedant aktyviems piliečiams, sukčius atsidūrė už grotų

Vienuolika kartų teistas kaunietis M. Z. išgirdo dar vieną teismo nuosprendį. Šį kartą Šakių rajono apylinkės teismas 40-metį pasiuntė už grotų vieneriems metams ir dviem mėnesiams už tai, kad apgaule iš vienos rajono gyventojos išviliojo 300 eurų ir dar išeidamas iš jos namų pagrobė 200 eurų bei neteisėtai disponavo narkotinėmis medžiagomis.

Jau rašėme, kad 84 metų rajono gyventoja vasario 1 d. sulaukė moters skambučio į laidinį telefoną. Moteris, prisistačiusi jos anūke, pasakė, kad ji per nelaimingą atsitikimą sužalojo nėščią moterį ir dėl jos sužalojimų reikalingi pinigai gydymui. Skambinusioji paprašė 2000 eurų ir pasakė senolei, kad pinigų paimti atvyks vyriškis. Minėtas kaunietis M. Z., vykdydamas bendrininko duodamus nurodymus, nuosavu automobiliu atvyko pas moterį į jos namus ir paėmė iš jos duodamus 300 eurų. Vėliau moteris pasigedo ir savo piniginės, kurioje buvo dar 200 eurų.
 
Tuo metu greta nukentėjusios gyvenantis kaimynas pro langą pastebėjo keliuku pas kaimynę ateinantį nematytą asmenį, kuris jam pasirodė įtartinas, o kai pamatė tą asmenį bėgantį atgal,  suprato, kad tas asmuo galėjo padaryti kažką blogo kaimynei, jos sveikatai ar ją apvogti. Išbėgęs vyriškis įsėdo į automobilį ir pradėjo dideliu greičiu važiuoti. Kaimynas nedelsdamas taip pat sėdo į savo automobilį, nors sunkiai, bet pasivijo minėtą automobilį ir įsidėmėjo automobilio markę bei valstybinius numerius. Važiuodamas atgal kaimynas paskambino senolei, ši atsiliepė susijaudinusi ir pasisakė, kad nepažįstamam vyrui atidavė pinigus. Kaimynas paklausė, dėl ko ji davė tuos pinigus, tačiau pagyvenusi kaimynė kalbėjo nerišliai, atsakė, jog dėl vaikų ar anūkės. Kaimynas, supratęs, kad pas jo kaimynę apsilankė sukčius, apie tai informavo jos sūnų. O pats su šeima vėl užsiėmė seklių darbu – atvažiavę į Šakius prie vienos parduotuvės pamatė tą patį automobilį, kuriuo sukčiautojas išvažiavo iš kaimynės. Iš karto apie tai informavo policiją, atvykę policijos pareigūnai minėtą įtariamąjį M. Z. išsivežė į policijos komisariatą.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad M. Z. vasario 1d. iš Kauno miesto į Šakių rajoną gabeno jam priklausančiu automobiliu narkotines medžiagas, jas laikė automobilyje, kol policijos pareigūnai automobilio apžiūros metu  jas surado ir paėmė.
Teismas pripažino tai, kad nusikalstamas veikas M. Z. padarė būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Šakių rajono apylinkės teismas M. Z. pripažino kaltu padarius nusikaltimus ir nuteisė jį laisvės apribojimu vieneriems metams devyniems mėnesiams. Bausmę teismas čia pat sumažino vienu trečdaliu ir paskyrė galutinę bausmę – vienerių metų dviejų mėnesių laisvės apribojimą. Be to, nukentėjusiai jis turės atlyginti 500 eurų turtinę žalą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.