Ugnis nepasigailėjo šeimos naujai įsigytų namų

gaisras kudirkos naumiestyje
Pirmadienio vakarą Kudirkos Naumiestyje Vilkaviškio gatvėje esančiame name kilo gaisras, kuris namą suniokojo iki pamatų, o jauna šeima, kuri ką tik įsigijo būstą, nespėjo jame net apsigyventi. Šakių PGT nuotr.


Antrąją šv. Velykų dieną gaisras paliko be pastogės naujakurių šeimą Kudirkos Naumiestyje: dar nespėjus apsigyventi naujai įsigytuose namuose, juos suniokojo liepsnos.
 
Degantį namą vėlų balandžio 13 d. vakarą, apie 23 val., pastebėjo kaimynai, nes Vilkaviškio gatvėje naujai įsigytame gyvenamajame individualiame name jauna šeima dar negyveno, tik atvykdavo į sodybą tvarkytis. Kilus gaisrui namuose nieko nebuvo – ugnis kaimynų pastebėta tik tada, kai jau ėmė poškėti stogo šiferis. Medinį namą su mansarda ir šiferiu dengtu stogu ugnis nuniokojo smarkai – gaisro metu išdegė ne tik 70 kv. m stogo, bet ir priestato vidus, du kambariai, trečiame kambaryje buvę namų apyvokos daiktai, apdegė prie namo priblokuotas medinis priestatas. Ugniagesiai supėjo išnešti iš namo dujų balioną.

Kaip sako Šakių priešgaisrinės tarnybos vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis, gaisras name kilo dėl krosnies eksploatacijos pažeidimų. Tą dieną atvykę namo šeimininkai taip pat darbavosi namuose ir buvo užsikūrę krosnį, kuri įrengta namo viduje. Deja, vakare išvykdami iš sodybos šeimininkai, ko gero, nepasirūpino užtikrintai užgesinti kūrentą krosnį, o nuo šios name kilo gaisras. Name dar kol kas nebuvo įrengtas dūmų detektorius, tačiau, anot R. Pavalkio, vargu, ar šiuo atveju iš jo būtų buvę daug naudos, nebent jo signalą būtų greičiau išgirdę kaimynai negu pastebėjo jau pro stogą besiveržiančią liepsną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.