Per vasarą komisariatą paliko aštuoni policijos pareigūnai

akelaitis2Giedrė PLEČKAITYTĖ

Laikinasis Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis pirmą kartą dalyvavo rajono seniūnų susirinkime. Rajono policijos vadovas trumpai aptarė komisariate vykstančias permainas ir būdus, padėsiančius užtikrinti viešąją tvarką.

Nuotr. Laikinasis Šakių rajono policijos komisariato viršininkas M. Akelaitis susitikime su seniūnais kalbėjo, kad siekiant užtikrinti tvarką bus vykdomi trumpi, bet efektingi reidai.

Turi metus laiko

Kaip ilgai laikinasis Šakių rajono policijos komisariato viršininkas M. Akelaitis eis šias pareigas, dar neaišku. Kada tiksliai bus paskirtas nuolatinis komisariato vadovas, negali pasakyti ir Marijampolės apskrities policijos komisariato viršininkas Skirmantas Andriušis. Anot jo, konkretūs kandidatai ir data, kada galėsime išgirsti nuolatinio vadovo pavardę, bus žinomi viešai paskelbus konkursą. Pasak S. Andriušio, laikinai einantis pareigas komisariato vadovas gali būti skiriamas metams laiko. Todėl iki birželio 1 dienos galima tikėtis, kad vis tik paaiškės, kas bus paskirtas nuolatiniu vadovu. Beje, M. Akelaičio pirmasis susitikimas su rajono valdžios atstovais įvyko vasaros pirmosiomis dienomis. Per tą laiką rajoną sudrebino ne vienas šiurpus nusikaltimas. Kai kurių seniūnijų seniūnai pasigedo aktyvesnio policijos bendradarbiavimo sprendžiant kasdienes saugumo problemas.
 
Policininkas - partneris

Po šiemet Šakių policijos komisariate įvykusių permainų naujai paskirtam komisariato vadovui jau teko atlaikyti kai kurių seniūnijų vadovų kritikos strėles dėl esą nepakankamo bendradarbiavimo. M. Akelaitis pripažino, kad vasarą, atostogų laikotarpiu, iš tiesų nebuvo įmanoma skirti didesnio dėmesio. Kreipdamasis į seniūnus M. Akelaitis prašė, esant reikalui, bet kada skambinti ir išsakyti savo problemas ar lūkesčius.  „Ankstesnėje darbovietėje buvau Viešosios policijos vadovas. Kazlų Rūdos savivaldybėje neiškilo nė vienos problemos nei su seniūnais, nei su bendruomenių pirmininkais. Manau, kad tik bendradarbiaudami galime pasiekti kažkokių rezultatų. Manau, policijos pareigūnas yra partneris ir pagalbininkas jums, bet nėra jūsų pavaldinys“, - teigė M. Akelaitis.

Ne patys geriausi laikai

Išsakydamas apskrities policijos vadovybės poziciją, M. Akelaitis tikino, kad policija išgyvena ne pačius geriausius laikus ir išskirtinių priemonių vienai atskirai seniūnijai kitų sąskaita tikėtis nereikėtų. „Nuo birželio mėnesio pradžios, įskaitant ir tuos pareigūnus, kurie po tragiško įvykio išėjo į užtarnautą poilsį, mes netekome aštuonių pareigūnų. Į jų vietą atėjo du nauji pareigūnai“,- tvirtino laikinasis viršininkas, patikinęs, jog policijos pareigūnai funkcijas vykdo pagal turimas pajėgas. Šiuo metu komisariate dirba apie 80 darbuotojų.

Seniūnus domino apylinkių inspektorių darbo laikas. „Generalinio komisaro nustatyta tvarka, apylinkės inspektoriams aptarnavimo teritorija nustatyta pagal gyventojų skaičių. Šiuo metu pagal savivaldybės dydį paskaičiuota, kad apylinkes prižiūrinčių inspektorių funkcijas vykdančių pareigūnų turime 12. Po du pareigūnus skiriama miestui“, - sakė M.Akelaitis. Pasak jo, rajone yra ribotos patrulių pajėgos, todėl situacija yra labai rimta. „Ir kabinetinius darbuotojus vejame į gatvę, kad jie dirbtų - kažkiek pravažiuotų per miestą“, - teigė viršininkas, tikindamas, jog bus organizuojami trumpi, bet tiksliniai reidai, skirti konkretiems pažeidimams nustatyti. Be to, šiomis dienomis vyko bendradarbiavimo klausimų aptarimas ir su pasienio užkardų vadais.

Susitikime su seniūnais M. Akelaitis teiravosi, ar nebūtų galimybių rašyti projektus ir gauti finansavimą stebėjimo kamerų diegimui miestuose ir miesteliuose. „Yra tekę bendrauti su Ežerėlio bendruomene, kurie, pasinaudoję Norvegijos finansavimu, nusipirko stebėjimo kameras. Inkilų prisipirkę daug, o realiai kameras mėto tik keliuose turimuose inkiluose“, - tikino M. Akelaitis. Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius priminė, kad miestelyje ši sistema jau seniai įdiegta. Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Algimanto Damijonaičio, šį klausimą rajone reikia spręsti kompleksiškai.

Domino ministro vizitas

Be aptartųjų klausimų seniūnus ne mažiau domino ir praėjusios savaitės vidaus reikalų ministro Artūro Meliano vizitas po Šakių rajoną. Lukšių seniūnas Vidas Cikana teiravosi, kodėl A. Melianas lankėsi kaip ministras, bet domėjos tik keliomis seniūnijomis. Apie ministro vizitą įspūdžiais pasidalinęs M. Akelaitis teigė: „Ketvirtadienį buvome susitikę su pasieniečiais. Aš žinojau, kad penktadienį vyksiu į Policijos departamente organizuojamą pasitarimą ir turėjau darbotvarkę, kurioje buvo parašyta, kad pranešimą skaitys pats ministras. Išvakarėse susitikęs su pasieniečiais  išgirdau, kad ministras atvyks į vietą“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.