Įvertintas Šilgalių užkardos tarnybinis šuo

pasienis kinologai2Ketvirtadienį Veisiejų regioninio parko direkcijos stadione vykusiame XV tarptautiniame Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) tarnybinių šunų meistriškumo čempionate buvo išaiškinti geriausi pasieniečių tarnybiniai šunys. Nors garbingą pirmąją vietą iškovojo vokiečių aviganė Fandra, treniruojama Lazdijų rinktinės kinologo Valdo Dumbliausko, tarp prizininkų pateko ir Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos atstovai.
 
Nuotr. Šilgalių užkardos pasienietis Ž. Baltrušaitis su augintiniu Coco ir A. Kochtovas su aviganiu Armo čempionato komandinėje įskaitoje laimėjo pirmąją vietą.
 
Pranešama, kad čempionate garbingą antrąją vietą asmeninėje įskaitoje užėmė Ignalinos rinktinės kinologo Algirdo Zinkevičiaus ir vokiečių aviganio Brio Brento duetas. Gerai pasirodė ir Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos tarnybinis belgų aviganis Coco, treniruojamas pasieniečio Žydrūno Baltrušaičio. Be to, jie kartu su Artūro Kochtovo treniruojamu belgų aviganiu Armo komandinėje įskaitoje nugalėjo visus varžovus ir laimėjo pirmąją vietą. Antrąją vietą užėmė Ignalinos rinktinės komanda, trečią – Lazdijų rinktinės atstovai.

Tris dienas trukusiame čempionate dalyviai varžėsi keturiose rungtyse. Vietovės apieškoje stipriausi buvo Ž. Baltrušaitis ir Coco. Žmogaus paieškos rungtyje nugalėjo V. Dumbliauskas su Fandra. Pėdsekystėje neprilygstami buvo A. Zinkevičius su Brio Brentu. Šuns elgsenos rungtyje triumfavo Užsieniečių registracijos centro tarnybinis vokiečių aviganis Mori, kurio šeimininkas kinologas Vladislavas Mastianic.

Pasieniečių šunų meistriškumo čempionate, kuris vyko Kapčiamiesčio užkardos saugomame sienos su Baltarusija ruože bei Veisiejuose, varžėsi keturkojai iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Lazdijų, Pagėgių, Pakrančių apsaugos, Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinių bei VSAT Užsieniečių registracijos centro. Tai buvo geriausi iš geriausių VSAT tarnaujančių šunų, kurie atrankos varžybose gegužę buvo pripažinti nugalėtojais savo padaliniuose. Svečių teisėmis čempionate dalyvavo Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos pasieniečiai su savo geriausiais tarnybiniais šunimis. Pranešama, kad iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja apie 140 tarnybinių šunų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.