STT turės atsakyti, ar pinigai „išplauti“ ir darbai – tik popieriuje?

nugelezinimo stotisGintarė MARTINAITIENĖ

Ne tik per rajoną, bet ir Lietuvą nuvilnijo žinia, kad UAB „Šakių vandenys“ sulauks Specialiųjų tyrimo dėmesio. Įmonės vadovas Kęstutis Vilkauskas ragina nedramatizuoti ir sulaukti tarnybų sprendimo. Tad klausimas atviras – ar tikrai „tik popieriuje“ buvo atnaujinti vandens gerinimo įrenginiai?

Nuotr. Direktoriaus pavaduotojas gamybai Donatas Krukas aprodė vandens gerinimo įrenginius, iš kurių vienas neveikia, o kitas „ant ribos“. Pagal rastą sutartį būtent jie ir turėjo būti atnaujinti, tačiau...
 
Galimo pinigų „išplovimo“ iš savivaldybės biudžeto yla išlindo tada, kai „Šakių vandenyse“  sugedo vienas iš trijų vandens gerinimo įrenginių. Kadangi tiek bendrovės direktorius K. Vilkauskas, tiek jo pavaduotojas gamybai Donatas Krukas bendrovėje dirba neseniai, ėmė ieškoti dokumentų, kada įranga buvo montuota, remontuota ir pan. Taip buvo rasta 2014 m. sutartis, sukėlusi įtarimų. Pagal ją už 96 tūkst. eurų, skirtų iš savivaldybės biudžeto, viena marijampoliečių įmonė vandens gerinimo įrenginių stotyje turėjo pastatyti naujus įrenginius, sumontuoti reikalingą telemetrinę įrangą, pastatyti kompiuterius. Be to, turėjo būti pakeistos ne tik patalpos durys, bet ir langai, sutvarkytos sienos. Tiesa, kosmetiškai stotis aptvarkyta, bet pačių bendrovės darbuotojų. Po visais darbų priėmimo aktais pasirašyta, viskas priduota, tik „viso to gėrio“ pasigendama ir plika akimi nematyti.

„Sunku kažką pasakyti, kaip ten buvo, bet kadangi kilo įtarimų, kreipiausi į tiesioginį savo vadovą, administracijos direktorių Evaldą Sniečkų ir išdėsčiau situaciją. Nesinori per daug komentuoti, nes už viso to žmonės stovi“, – teigė nuo praėjusių metų rugsėjo bendrovei vadovaujantis K. Vilkauskas.

Tiek jis, tiek jo pavaduotojas sako, kad įrangai garantinis laikotarpis dveji metai, todėl buvo kreiptasi ir į pačią įmonę.

„Jie tikrai sureagavo, atvažiavo ir žadėjo sutvarkyti, kad viskas veiktų“, – sakė D. Krukas.

Atvykę darbuotojai iš vieno įrenginio (filtro) iškrovė užpilą, jį sukrovė į maišus. Tačiau neramina, kad antrasis filtras irgi „ant ribos“. Kol kas vandens kokybę stengiamasi užtikrinti ir ji, kaip sakė direktoriaus pavaduotojas, pagal atliktus tyrimus yra gera. Tad bet jau kol kas vartotojai neturėtų justi jokių pokyčių.

Administracijos direktorius E. Sniečkus, reaguodamas į K. Vilkausko pateiktą informaciją, nusprendė kreiptis į STT. Ši turės išsiaiškinti, ar iš tikrųjų įrenginiai buvo atnaujinti, ar visi nurodyti darbai atlikti „tik popieriuje“. Tuo metu UAB „Šakių vandenys“ vadovavo Vaidas Litinskas, iš darbo atleistas 2015 m. liepos mėnesį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.