Po darbymečio švęsti rinkosi žemdirbiai

zemdirbiu svente valiukas
Nuotr. Šventės „Po darbymečio“ kulminacija buvo, kai visi susirinkusieji pagerbė Šakių ūkininkų sąjungos pirmininką Rimantą Valiuką, neseniai atšventusį savo 60-metį, ir sudainavo „Ilgiausių metų“.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Pirmąjį gruodžio penktadienį į Sintautų kultūros centrą sugužėjo rajono žemdirbiai, žemės produkcijos gamintojai, savivaldybės atsakingieji specialistai, rajono meras, svečiai. Nors pastaraisiais metais ūkininkams nestigo gamtos išdaigų, bet tradicijos susirinkti draugėn, pabendrauti, pasiklausyti geros muzikos šventėje „Po darbymečio“ jie neatsisakė.

Gal dėl nedėkingų oro sąlygų, o gal tiesiog trūko motyvacijos, bet šiais metais žemdirbiai į jiems Šakių ūkininkų sąjungos organizuojamą šventę susirinko ne taip gausiai, kaip ankstesniais metais.

Šventė tradiciškai prasidėjo šv. Mišiomis Sintautų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, kurias aukojo klebonas kun. Artūras Vaškevičius. Po Mišių susirinkusius į kultūros centrą skambiomis melodijomis sveikino Šakių kultūros centro pučiamųjų orkestras bei solistė Aida Rėčkuvienė. Per šv. Mišias ir vėliau, prisijungęs prie švenčiančiųjų salėje, klebonas A. Vaškevičius sakė, kad svarbiausia yra bendrystės jausmas, neužsidarymas savyje, o ėjimas į žmones. Klebonas linkėjo ūkininkams, kad sunkiai dirbdami nepamirštų pakelti akių nuo darbo ir darbas neužgožtų dvasinių dalykų.

Savo sveikinimo kalboje, kalbėdamas apie žemdirbių indėlį kuriant mūsų rajono ir visos šalies gerovę, rajono meras Edgaras Pilypaitis dėkojo ūkininkams už jų uolų ir kantrų darbą „vardan tos Lietuvos“ ir mūsų rajono.

„Iš kur mūsų muziejus, biblioteka, orkestras? Prie to neprisidedama iš valstybės iždo, visą tą gėrį sukuriate Jūs – tie, kurie šapelis po šapelio sunešate į bendrą aruodą tuos gėrio grūdus. Jūs esate ta bendruomenės dalis, be kurios neįsivaizduojame to, ką vadiname Lietuva, to, ką vadiname Šakių kraštu“, –  sakė meras.

Į šventę atvyko ir žemdirbius sveikino Žemės ūkio rūmų direktorius Sigitas Dimaitis. Direktorius padėkojo tiems rajono ūkininkams, kurie nepavargsta ir kelinti metai važiuoja į Briuselį streikuoti, atstovaudami ne tik Šakių rajonui, bet ir visai Lietuvai, kovoja, kad  mūsų šalies žemdirbių teisės būtų tokios pat, kaip  kitų Europos Sąjungos šalių ūkininkų.  Anot direktoriaus, žemės ūkio sektoriuje itin svarbus yra solidarumas, nes tik drauge galima išsikovoti geresnes sąlygas. Keletui rajono ūkininkų direktorius S. Dimaitis įteikė padėkos raštus nuo Žemės ūkio rūmų. Šventės organizatoriui Rimantui Valiukui bei rajono merui E. Pilypaičiui S. Dimaitis simboliškai įteikė po skėtį, kad šie ir toliau telktų rajono žemdirbius po vienu stogu.

Kredito unijos „Zanavykų bankelis“ valdybos pirmininkė Aušrelė Pukinskienė sveikindama susirinkusius sakė, kad Zanavykijos ūkininkai yra tikrai nusipelnę pagarbos, nes jie ne tik dirba, bet ir garsina mūsų kraštą.

„Kai pasižiūri, daugiausia signatarų yra kilę iš mūsų krašto ir jie visi kilę iš ūkininkų šeimų, o tai jau pasako labai daug apie mūsų krašto žemdirbius“, – savo kalboje akcentavo A. Pukinskienė.

„Zanavykų bankelio“ valdybos pirmininkė dėkojo ūkininkams už bendradarbiavimą ir įteikė keletą padėkos raštų rajono žemdirbiams ir stambių žemės ūkio bendrovių vadovams.

Tačiau bene daugiausia padėkų išdalino Šakių ūkininkų sąjungos pirmininkas R. Valiukas tiek ūkininkams, tiek su jais dirbančių įmonių atstovams. Ne tuščiomis į ūkininkų šventę atvyko ir visų įmonių vadovai, atstovai – kas dovanojo savo gaminamos produkcijos, kas žemdirbiams įteikė padėkos raštus už bendradarbiavimą, o kai kurie atvežė ir tikrą paršelį šventiniam stalui.

Turbūt labiausiai per šventę buvo pagerbtas ją ilgus metus organizuojantis Šakių ūkininkų sąjungos pirmininkas R. Valiukas, kuris neseniai atšventė savo 60-ties metų jubiliejų. Čia pat salėje jam buvo sudainuota „Ilgiausių metų“ ir palinkėta ir toliau telkti rajono žemdirbius į vieną vietą.

Gausiomis padėkomis ir linkėjimais žemdirbių šventė dar nesibaigė – dar laukė grupės „Trio Largo“ koncertas, vėliau vaišės prie gausaus stalo, o vėlų vakarą – lazerių šou Sintautų kultūros centro kieme.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.