Į virtualią realybę pasinerti galės ir šakiečiai

virtuali realybe
Nuotr. Lukas Litinskas (kairėje) ir Edgaras Žilaitis sako, jog nepabandžiusiam labai sunku papasakoti, kokį jausmą suteikia virtualios realybės akiniai, tad šią pramogą išbando tiek vaikai, tiek suaugę.  


Gintarė MARTINAITIENĖ

Prieš keletą metų didžiausią virtualios realybės žaidimų salę Kaune atidaręs UAB „Vailit“ direktorius Lukas Litinskas plečia veiklą – filialą nusprendė atidaryti gimtuosiuose Šakiuose ir viliasi, kad ši iniciatyva pasiteisins. Tiesa, vaikinas pripažįsta, kad pradžia ir baugina, ir gąsdina, tačiau, kaip juokauja, viskas priklausys nuo pačių šakiečių.

Šiuo metu virtualios realybės salė atidaryta išsinuomotose patalpose Beržų gatvėje. Jei veikla pasiteisins, L. Litinskas jau nusižiūrėjęs ir kitas, didesnes patalpas. Planuose ir įvairesnių įrenginių bei žaidimų įrengimas.

„Pasibandysime, pasižiūrėsime. Nes būna sako: vau, kaip faina, bet ar ateis pabandyti, kitas klausimas. Tad viskas priklausys nuo pačių šakiečių“, – įsitikinęs pašnekovas.

Šakiuose atidarytam filialui vadovaus L. Litinsko pusbrolis Edgaras Žilaitis, o savaitgaliais žada talkinti ir pats Lukas, gyvenantis ir dirbantis Kaune.

„Šakiuose nėra ką jaunimui veikti“, – įvardija pirmą priežastį, kodėl virtualios realybės žaidimų kambarį nusprendė atidaryti būtent gimtinėje.

Be to, tokio tipo žaidimo kambarių nėra nei kaimyniniame Jurbarke, nei Vilkaviškyje, tad tikimasi klientų sulaukti ir iš ten. Kol kas apsilankyti žaidimų kambaryje galima tik iš anksto rezervavus laiką, o kaip bus vėliau – priklausys nuo klientų srauto.

Vaikinai iškart patikina, kad tai nėra veikla tik jaunimui ar tik vyriškos lyties atstovams, kaip daug kas mano.

„Oi ne, auditorija, pavyzdžiui, Kaune, labai plati. Gal nuo kokių šešerių iki devyniasdešimt“, – patikina L. Litinskas ir priduria, kad nepabandžiusiam labai sunku papasakoti, kokį jausmą suteikia virtualios realybės akiniai.

Štai šeštadienio popietę žaidimų kambaryje buvo surengtas mergaitės gimtadienis, beje, būtent gimtadieniams užsisakyti virtualią erdvę ypač populiaru. Tad nuo šiol šią galimybę turės ir šakiečiai – veikla žada pasirūpinti entuziastingi vaikinai, o užkandžiauti ir suvalgyti torto vietos taip pat yra. Beje, pasirodo, tokioje erdvėje vis labiau praleisti laiką renkasi ir kolektyvai.

Keletą gimtadienių žaidimų kambarys jau atlaikė, o išbandžiusieji negaili gerų žodžių aplinkai, kolektyvui ir galimybei atsipalaiduoti. Ne vieną žavi tai, kad patys vaikinai paaiškina, bendrauja, o ne tik uždeda virtualios realybės akinius, įjungia žaidimą ir nueina.

Ne vienerių metų patirtį šioje srityje turintis L. Litinskas atskleidžia, kad populiariausias tarp žaidimų yra slidinėjimas. Čia retas išstovi ant kojų nenugriuvęs, tad gerų emocijų nestinga ne tik pačiam žaidėjui, bet ir aplinkiniams. Taip pat gana populiarūs muzikiniai veiksmo, siaubo žaidimai, kuriuose karaliauja zombiai. Lankytojai gali išbandyti ir vairavimo simuliatorių, atitinkantį realaus automobilio valdymo parametrus. Vaikinai mano, kad Šakiuose šis įrenginys turėtų pasiteisinti, nes rajone ypač populiarus autosportas. O štai sužaidus dvi partijas bokso, juokauja pašnekovas, būni šlapias, kaip po geros treniruotės.

Paklaustas apie investicijų dydį L. Litinskas tik šypsosi ir patikina, kad tai nepigi veikla, ypač brangi įrangos eksploatacija. Be to, pasirodo, tinkamus darbuotojus rasti irgi gana sudėtinga, nes tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad sėdi, nieko neveiki ir visą dieną žaidi.

„Būna, išmeta ir man kokią lentelę, kur pirmą kartą matai, tai perinstaliuoji kompiuterį, perjungi laidelius ir žiūri, kad veiktų. Man elektronika labai patinka. Be to, reikia bendrauti, ypač su vaikais, mokėti prieiti, o ne tai, kad pamatei ekrane lentelę ir skambini direktoriui, kad neveikia“, – aiškina L. Litinskas.

Ko gero, dažnas susimąstė, o kokios šių paslaugų kainos. Tad smalsumui patenkinti informuojame, kad valanda žaidimų kambaryje – 10 eurų, norint išbandyti simuliatorių – 15 eurų, o planuojantiems čia surengti gimtadienį už valandą teks susimokėti 30 eurų, nepriklausomai nuo dalyvių skaičiaus.

„Planuojame pasigaminti plakatus, skrajutes, taikyti nuolaidas ir skleisti žinią, kad Šakiuose laiką praleisti galima virtualioje realybėje“, – entuziastingai dėsto pašnekovai, šią erdvę Šakiuose įkūrę vos prieš keletą savaičių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.