Javapjūtės įkarštyje virto traktoriai ir liepsnojo laukai

apvirto priekaba
Sekmadienio popietę Šakių nepasiekė nuo Slavikų krypties grūdus vežęs traktorininkas – ties Pyragių kaimu, sprogus priekabos padangoms, nuo kelio sankasos nuvirto dvi pilnos priekabos. Facebook nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Nors javapjūtė įpusėjusi ir geri orai leidžia žemdirbiams greitai doroti derlių, tačiau, ko gero, greitis kartais pakiša koją su derliumi skubančiai technikai. Praėjusį savaitgalį virto grūdais pakrautos sunkiasvorės mašinos ir traktorių priekabos.

Remontuojamas kelias Išdagai–Valakbūdis jau kelios savaitės yra tapęs tikra sunkiasvorių bekele, kur kiekvieną dieną žemdirbiai traukia nuo kelio sankasos nuvažiavusią ar užklimpusią derlių vežančią techniką.

Praėjusį penktadienį grūdus gabenęs sunkvežimis „Scania“ šiame kelio ruože apvirto ant šono, o derlius pažiro pakelėje. Policijos duomenimis, vairuotojas nenukentėjo, buvo blaivus, transporto priemonės dokumentai tvarkingi. Vairuotojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas  ir suskubta tuojau patraukti transporto priemonę nuo važiuojamosios dalies ir susemti grūdus.

Penktadienio vakarą grūdus semti reikėjo ir kelio Šakiai–Plokščiai šalikelėje, kur žiedinės sankryžos posūkio neįveikė traktoriaus „John Deere“ priekaba, kuri taip pat nuvirto ant šono. Dėl tokio eismo įvykio, per kurį, laimei, niekas nenukentėjo, teko palūkėti kitiems eismo dalyviams, nes laikinai sutriko eismas kelyje Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas. Policijos suvestinės duomenimis, šio traktoriaus vairuotojas buvo blaivus, o dokumentai tvarkingi.

Sekmadienio popietę kelyje Šakiai–Slavikai, ties Pyragių kaimu sprogus dviem traktoriaus priekabos padangoms nuo kelio nuvirto traktorius „Massey Ferguson“ su dviem priekabomis pilnomis grūdų, o įvykio metu nukentėjo ir pats vairuotojas, kuriam prireikė ir medikų pagalbos.

Kaip pasakoja įvykį savo akimis matę netoli ese gyvenantys Pyragių kaimo žmonės, jie iš pradžių išgirdo du sprogimus, po kurių išvydo atsikabinusį nuo priekabų traktorių lekiantį į priešpriešinę eismo juostą, o iš ten vėl atbuline eiga atsimušantį atgal į tas pačias, jau į pakelę nugriuvusias priekabas ir likusį kaboti ant kelio krašto. Šiame eismo įvykyje nukentėjo ir traktoriaus vairuotojas, nors jis buvo sąmoningas, bet iškviesti medikai traktorininką išgabeno į ligoninę. Vairuotojas buvo blaivus, o transporto priemonės dokumentai tvarkingi. Neoficialiais duomenimis, traktorius vežė derlių iš Slavikų seniūnijoje esančio ūkio.

Anot Šakių rajono policijos komisariato l.e.p. viršininkės Ingridos Pranskaitienės, dažniausiai tokios nelaimės žemės ūkio produkciją gabenančių transporto priemonių vairuotojus ištinka dėl to, kad šie neapskaičiuoja ar neįvertina daugelio aplinkybių arba savo, kaip vairuotojų, galimybių.

Praėjusį penktadienį prie aplinkelio Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas įvyko ne tik eismo įvykis, bet ir kilo gaisras. Girėnų kaimo ribose rulonuojant šiaudus nuo preso užsiliepsnojo šiaudai. Sudegė keturi rulonai šiaudų ir 20 arų ražienų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.