Pabandę laimę prekiauti, patys užsidirbo baudų

Karantino laikotarpis – nelengvas išbandymas prekybininkams. Ne maisto parduotuvėms prekyba uždrausta, bet kai kurie verslininkai nestokoja sumanumo ir, pasidėję keletą maisto produktų lentynose, bando šią karantino sąlygą apeiti, tačiau tai pavyksta ne visiems.  

Valstybinės maisto ir veterinarijos Marijampolės departamento (VMVT) specialistams karantino laikotarpis tampa pats darbymetis – netrūksta skundų dėl to, jog parduotuvės nesilaiko karantino sąlygų, dirba nelegaliai, parduotuvėse gyventojai nesilaiko atstumų, nereguliuojami pirkėjų srautai.
 
VMVT Marijampolės departamento vyriausioji specialistė, maisto produktų inspektorė Kristina Paškevičienė informavo, jog praėjusią savaitę jų tarnybos specialistams Šakių rajone teko tirti net du pranešimus (skundus) dėl veikiančių parduotuvių darbo karantino laikotarpiu. Paaiškėjo, kad dvi parduotuvės dirba, nors jų pagrindinė veikla nėra maisto produktų prekyba. Abu skundai pasitvirtino – patikrinimo metu buvo nustatyta, kad abi ne maisto prekių parduotuvės tikrai dirbo, nors jų veikla atsižvelgiant į 2020-12-14 LR Vyriausybės nutarimo 2.2.2. punktą yra draudžiama.

Tarnybos inspektorė atskleidė apie patikrinimus tik tiek, kad vienoje iš šių parduotuvių buvo pardavinėjamos gėlės, suvenyrai, dovanos, žvakės, balionai ir panašūs dalykai, taip pat nelegaliai buvo prekiaujama ir maisto produktais. O kitoje buvo pardavinėjami suvenyrai, drabužiai, batai ir kt., taip pat ir maisto papildai (maisto produktų prekybos veikla legali). Tačiau, pasak K. Paškevičienės, abiejų parduotuvių veikla nėra pagrindinė kaip maisto produktų prekyba, tad joms gresia nemalonumai – baudos.

Už tokius karantino laikymosi pažeidimus, anot inspektorės, numatomos baudos – fiziniam asmeniui nuo 500 iki 1 tūkst. 500 eurų, juridiniam asmeniui nuo 1 tūkst. 500 iki 6 tūkst. eurų.

Kol kas smulkiau, kokios baudos bus skirtos šiems dviem prekyviečių savininkams, inspektorė nedetalizavo.

Taip pat, pasak K. Paškevičienės, pastaruoju metu prekybos vietose randama ir kitų pažeidimų– prekybininkai neužtikrina saugių atstumų tarp žmonių, todėl inspektoriams tenka vykti į vietą ir tikrinti, ar prekybininkai laikosi karantino taisyklių. Tokio pobūdžio skundų mūsų rajone sulaukiama retai, dažniausiai pažeidimai fiksuojami patikrinimų metu. Taip pat atlikdami prekyviečių patikrinimus inspektoriai randa įvairių pažeidimų, susijusių su karantino sąlygų laikymusi. Jau šiais metais inspektoriai nustatė Šakių rajone vieną atvejį, kada prekybos centre buvo rastas pažeidimas, susijęs su pirkėjų srautų reguliavimu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.