Senjorai šventė Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną

senjorai svente
Nuotr. Susirinkę senjorai dalinosi džiaugsmais bei rūpesčiais, klausėsi jiems skirtos muzikinės programos.

Spalio 1-ąją minima Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Ta proga garbaus amžiaus šakiečiai susirinko vėliau – spalio 7-ąją, po Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos suvažiavimo. Šventėje pasidalinta rūpesčiais ir džiaugsmais, sulaukta garbių svečių, draugų iš nevyriausybinių organizacijų, netrūko sveikinimų, dainų, senjorai pasijuto oriai.
 
Daug gražių padėkos žodžių išsakyta Onutei Valaitienei, apjungusiai rajono pagyvenusius žmones į vieną organizaciją – Pagyvenusių žmonių asociaciją.

O. Valaitienė vietoj oficialios ataskaitos apie organizacijos veiklą dalinosi prisiminimais iš neseniai Vilniuje įvykusio Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos suvažiavimo, kuris šakiečių delegacijai paliko puikių emocijų.

„Sėdėjome salėje, kurioje apie 800 žmonių. Ir tokia didybė, darna, susiklausymas tvyrojo. Mes jautėmės oriai… Nuo kiekvieno mąstymo priklauso, ar tu senjoras, ar ne”, – citavo suvažiavime kalbėjusių žmonių pasisakymus O. Valaitienė, o kalbą užbaigė europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės pasakytais žodžiais: „Už skaičiaus nepamirškite ir žmogaus.“

Pagyvenusių žmonių asociacijos vardu O. Valaitienė padėkojo jos aktyviausiems nariams: Marytei Žemaitienei, Onutei Liukaitienei, Vitalijai Staugaitienei, Laimutei Šnipienei, Aldonai Opulskienei, Liudai Gailienei. O į sceną įžengę dešimt asociacijos tarybos narių buvo pagerbti gėlių žiedais ir nuoširdžiais palinkėjimais. Tarybos narė L.Gailienė supažindino su nuveiktais darbais – vykusia linksma Kalėdine popiete, dalijosi prisiminimais iš ekskursijų po Lekėčių ir Žemaitijos kraštą bei Vilnių.

„Dažniau apsikabinkim, nusišypsokim, juk tai nieko nekainuoja“, – kalbėjo lekėtiškė L.Gailienė.

Su amžiumi ateina patirtis, supratimas ir išmintis. Dalintis ta išmintis susirinkusius kvietė šventėje dalyvavęs vicemeras Edgaras Pilypaitis. Jis visiems linkėjo drūtos sveikatos.

„Juk už jokius pinigus sveikatos nenusipirksi, todėl tegul Dievulis jos jums nepagaili. Linkiu neprarasti optimizmo ir humoro jausmo“, – kreipėsi į susirinkusius vicemeras ir pasiūlė pagyvenusius žmones vadinti originaliau – amžėjančiais...

Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė žmogaus gyvenimą palygino su metų laikais.

„Šiandien yra ruduo, tai sukauptos ne tik rudens gėrybės, bet ir žmogaus vertybės. Visa tai jūs dalinatės su mumis. Linkiu dar ilgai tuo dalintis su visais“, – kalbėjo vedėja.

Šventės dalyvius smagiai nuteikė Šakių kultūros centro kolektyvai – vyrų ansamblio „Akordas“ dainos, liaudiško muzikavimo kapelijos „Uzarėlis“ atliekami romansai. Savo apsilankymu ypač pradžiugino Šakių lopšelio-darželio „Berželis“ dainorėliai, kurie atėjo pasveikinti savo močiučių ir senelių vaikiškomis dainomis ir nuoširdžia šypsena.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.