Ženklai, sugulę į drobes

Spalio 14 d. Zyplių dvaro centriniuose rūmuose atidaryta tautodailininkės Ilonos Daujotaitės paroda „Budėjimas“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės 25-mečiui.

Parodos autorė gimė ir užaugo Šiauliuose, kur baigė pedagogikos mokslus, o vėliau kartu su vyru, baldų restauratoriumi, nutarė pabėgti iš miesto šurmulio. Taip Ilonos ir Rimo šeima įsikūrė netoli Kernavės esančioje sodyboje, kur gyvena ir kuria jau du dešimtmečius. Šioje sodyboje užaugo ir subrendo jų sūnus – diplomuotas istorikas, pokalbiai su juo įkvėpė ir paskatino Iloną kurti paveikslus, susirikiavusius parodoje „Budėjimas“.
 
Kaip sako pati autorė, mes visi turime savyje to budėjimo prie svarbių mūsų tautai, šaliai, kiekvienam iš mūsų simbolių ir elementų – nuo senųjų baltiškųjų, pagonybės dievų iki šiandieną išpažįstamos religijos reliktų. Ir budime. Kai kurie sąmoningai, kiti – pasąmonėje. Visi šie per amžius iš kartos į kartą perduoti ženklai, turintys įtakos šiandienos žmogaus pasaulėžiūrai, ir sugulė į drobes per I. Daujotaitės rankose atgyjančius dažus ir teptukus.

Paroda Zyplių dvaro rūmuose veiks iki lapkričio 15 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ko tikitės iš perrinkto šalies Prezidento?

klausimelis 05 28Vilma iš Šakių:

Be abejo, kad dalyvavau rinkimuose. Rezultatus žinau. Iš antrai kadencijai perrinkto šalies vadovo tikiuosi stabilumo. Gal mažiau reikėtų pyktis su kaimynais. Ne viskas Prezidento galiose, jei žmonės tikisi, kad jis pensijas gali pakelti. Visgi nemanau, kad čia daug kas pasikeis. Tas pats bus. Plauks pasroviui ir viskas. 

klausimelis 05 28 2

Alma iš Šakių:

Aš manau, kad Gitanas Nausėda priims svarbių sprendimų. Ypač reikia švietimo, sveikatos srityje. Iki šiol švietimo ministro neturime. Sveikatos srityje labai daug ko trūksta. Šitokios eilės patekti pas gydytojus. Čia taip tiek Šakiuose, tiek Kauno klinikose. Per tą laiką, kol prieini pas gydytoją, ir numirti galima. Dabartinis Prezidentas, manau, tinkamai atstovavo mūsų šaliai. O dėl santykių su Rusija sunku ką nors komentuoti.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.