Šokėjai Meno mokyklą pabaigė su trenksmu

voro vestuves
Nuotr. Po šešerių metų pertraukos A. Butkauskaitė-Sederevičienė šakiečius pradžiugino nauju šokio spektakliu „Voro vestuvės“, kurį atliko Šakių rajono meno mokyklos Šokio skyriaus mokiniai. Tarp jų – septynerių metų kursą šiemet baigusi pirmoji laida.

Gegužės 10 d. Šakių kultūros centre Šakių rajono meno mokyklos Šokio skyrius pristatė naują šokio spektaklį vaikams „Voro vestuvės“. Po šešerių metų pertraukos choreografė Aušra Butkauskaitė-Sederevičienė vėl pakvietė į premjerą ir teigė nesitikėjusi tokio didelio žiūrovų susidomėjimo. Abiejų pasirodymų metu spektaklio šokėjus pasitiko pilnut pilnutėlės salės.
 
Pasak A. Butkauskaitės-Sederevičienės, spektaklis „Voro vestuvės“ buvo pirmosios Šokio skyriaus laidos baigiamasis darbas. Šakių rajono meno mokyklą po septynerių metų išlieto prakaito baigė 11 absolventų – aštuonios mergaitės ir trys berniukai. Tiesa, choreografė tikisi, kad su šokiu jie visi neatsisveikins ir tai, ką išmoko, dalis jaunųjų šokėjų toliau tobulins tęstinėse studijose.

Anksčiau Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje A. Butkauskaitė-Sederevičienė yra sukūrusi keturis labai skirtingus šokio spektaklius – „Naktis gatvėje“, „Velnio nuotaka“, „Šiandien“, „Viena vieno keistuolio istorija“.

„Kiekvienam spektakliui reikia subręsti, negaliu jų kepti vienas po kito, kaip blynų. Tam turi ateiti tinkamas laikas ir noras emociškai išgyventi, kas susikaupė viduje“, – atviravo choreografė, džiaugdamasi tiek pačiais mažiausiais, tiek ir baigiamąjį egzaminą išlaikiusiais absolventais, puikiai pasirodžiusiais spektaklyje.

Tai buvo galima suprasti iš žiūrovų reakcijos. Jie dėkojo už šiuolaikinį šokį ovacijomis, pagerbė  jaunuosius šokėjus atsistodami ir nenorėjo paleisti nuo scenos.  

„Nuo pat senų laikų rajone šokio meno kartelė buvo iškelta labai labai aukštai. Ne veltui ir Šakių miesto parkas pavadintas choreografo Juozo Lingio vardu. Skirtingu laiku čia dirbo daug savo amatą išmanančių garsių žmonių – Juozas Vancevičius, Kristina Kontrimavičiūtė-Nainienė, Gražina Zofija Geldauskienė, Kazys Motuza, Arvydas Nazaras, Ingrida Vaitkevičienė“, – po spektaklio „Voro vestuvės“ premjeros prisiminė Šakių rajono meno mokyklos vadovas Einaras Martinaitis.  

Jo manymu, „šiandien atėjo kitos kartos metas“, Meno mokykloje jau septyneri metai veikia Šokio skyrius, kuriame dirba dvi puikios mokytojos, savo dalyko žinovės – A. Butkauskaitė-Sederevičienė ir Justė Lukauskienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.