Gelgaudiškis pasipuošė gėlių puokštėmis - fejerverkais

gelesBesibaigiančios vasaros paskutiniai akordai rugpjūčio 14 d. Gelgaudiškio miestelyje pražydo nuostabiomis gėlių puokštėmis – fejerverkais. Čia jau tradicija tapo Žolinių šventę pradėti  surinktų žolynų ir įvairiaspalvių gėlių kompozicijomis.

Nuotr. Toks nepakartojamas jausmas apima, kai  einant gatve nuo kalno matai visą gėlių kompozicijų grožį.

Šiemet Taikos gatvę pakalnės dalyje papuošė 21 gėlių puokštė, o dar viena kompozicija  - šimtu darželio žiedų pražydusi tuja gelgaudiškietės Zitos Samajauskienės kieme. „Visos puokštės yra unikalios tiek savo išvaizda, tiek pavadinimais, ir sunku kurią nors išskirti“, - dalijosi įspūdžiais Lina Uždravienė: nostalgiška puokštė „Mano vaikystės pieva“ (Virginija Bataitienė), nepakartojamas gausybės ragas, susuktas iš švendrių, iš kurio trykšta gėlių fontanas „Vasaros melodija“ (Alma Krankauskienė), visa Žolinės gėlių gama pražydusi Gelgaudiškio vaikų darželio „Eglutė“ kompozicija, nepaprastai kvepiančios „Tėvuko gėlės“ – retas tėvukas tokias gėles augina, geldoje plaukianti gėlių gausybė „Gelgaudiškio protuberantai“ (Laima Stanaitienė), „Gyvenimas gražus paprastumu“ (Matilda iš Jaunimo gatvės), sunokusiais linais „inkrustuota“ kompozicija „Gražūs mūsų žolynėliai“ (Danutė Skinkienė, Regina Anziulevičienė), astrų šypsenom pražydusi „Būk pasveikinta, Marija“ (Sima, Sandra, Jūratė), purpurinės rožės „Su gimtadieniu, Sauliau“ (Sima, Sandra, Ignas), brandi saulėgrąžų puokštė „Vasaros nuometas“ (Taikos g. Nr.9), nors termometras rodė 35 laipsnius karščio, bet sename arbatinukyje „vyksta“ žydėjimas „Po kaitros“ (Taikos g. Nr.9), raudonom liepsnom dega salvijos „Škvalas“ (Rūta, Rolandas), su batu ir kojine atėjusi, ir dar lietsargį šalia pasidėjusi puokštė „Ir atėjo Žolinė“ (Roma Arbačiauskienė), unikalus žolynais pražydęs lietsargis „Pavargau“ (Vaidutė), derliumi kvepianti kompozicija „Ruduo“ (Lilė ir Milda), visomis vasaros spalvomis žydinti „Vasaros mozaika“ (bendruomenės centras „Atgaiva“), Skaidros ir Giletos puokštė be pavadinimo, bet kiek joje uogyčių ir gėlyčių, Erikos, Guodos, Juro ir Karolio kompozicija „Šypsena“, puokštė be komentarų „Geltona, žalia ir biskį raudona“ (Kultūros centras), kompozicija „Vasaros saulė ir kiemsargis“ (Agota Skužinskienė) Kas šioje puokštėje moliūgas? – saulė jis, ar kiemsargis? ir šventinę nuotaiką sukuria mažoje pintinėje išaušęs „Žolinių rytas“ (Ingrida B.).
 
Toks nepakartojamas jausmas apima, kai  eidamas nuo kalno matai visą gėlių kompozicijų grožį, jauti, kokia šilta daugybės žmonių energija iš jų sklinda.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.