Sprendimas, kiek liks VVG darbuotojų, kol kas nepriimtas

slidziauskieneAsta GVILDIENĖ  
 
Šakių krašto vietos veiklos grupei (VVG) pateikus  paraišką Lietuvos kaimo plėtros 2014 – 2020 metų programos LEADER priemonės parengiamajai paramai gauti paaiškėjo, kad pereinamuoju strategijos kūrimo laikotarpiu bus finansuojami tik du etatai, tačiau šiuo metu administracijoje  dirba keturi specialistai.
 
Nuotr. A.Slidziauskienė įsitikinusi, kad pereinamuoju laikotarpiu bus reikalingas tik finansininkas ir projekto vadovas, tačiau kitiems specialistams darbo tikrai nebus.
 
Šakių krašto VVG pirmininkės Aušros Slidziauskienės teigimu, paraiškos taisyklėse numatyta, kad naujosios strategijos rengimo laikotarpiu finansuojami tik du administracijos darbuotojų, su kuriais privalo būti sudarytos terminuotos darbo sutartys, etatai. „Paraiškos parengimui bus reikalingas finansininkas ir projekto vadovas, tačiau tikrai nereikalingi kiti specialistai, kuriems tiesiog nebus darbo. Darbuotojos buvo priimtos terminuotam laikotarpiui – tik 2007 – 2013 metų strategijos įgyvendinimui, tad ir jų sutartys turėjo būti terminuotos, todėl nesuprantu, kodėl jos tapo neterminuotomis“, - kalbėjo naujoji pirmininkė, kuri patikino, jog dar kol kas nepriėmė jokio sprendimo. Mat du etatai numatyti tik keturiems mėnesiams, po to paaiškės naujos taisyklės.

Šakių krašto VVG projektų administratorė Jurgita Savickienė patikino, kad jokių pasiūlymų dėl etatų pasikeitimo kol kas dar nesulaukė, todėl ir komentuoti nieko negali. Tačiau ji nesutiktų su teiginiu, kad pereinamuoju laikotarpiu visiems specialistams nebus darbo. „Manau, kad buvo ką veikti ir bus. Ir naujos strategijos rengimo laikotarpiu darbo visiems užteks, nes ne veltui  jam vyriausybė skiria lėšas, - kalbėjo J. Savickienė, nematanti problemų dėl sumažėjusio etatų skaičiaus. – Kadangi administracijoje dirba keturi žmonės, o skirti du etatai, - juos galime pasidalyti po pusę etato. Po to bus naujos taisyklės, nauji reikalavimai, galėsime susėsti, kalbėtis ir viską išspręsti.“

Šių metų rugpjūčio 31 dieną baigiasi 2007 – 2013 metų strategija, toliau eina pereinamasis laikotarpis, po kurio prasideda naujoji 2014 – 2020 metų strategija. Finansavimas, pasak VVG projektų administratorės, nesibaigia. „Tad ne piniguose čia esmė, - įsitikinusi specialistė.  – Dėl darbuotojų tinkamumo ar netinkamumo aš komentuoti negaliu. Tai turi spręsti naujoji VVG pirmininkė.“ Viena aišku, kad VVG administracijos specialistės per tiek darbo metų sukaupė daug žinių ir patirties, sėkmingai buvo įgyvendinti praėjusios strategijos projektai, kurių bendra vertė apie 9,6 mln. litų.

Be to, reikia paminėti, kad administratorės Ilmos Žukauskienės vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu ją po pusę etato laikinai pavaduoja terminuotas sutartis pasirašiusios Milda Žemaitienė ir Aušra Levišauskienė. Šios darbuotojos dar šių metų vasarą užleis vietą į darbą sugrįžusiai specialistei.  

Pakalbinę buvusį VVG pirmininką Algimantą Damijonaitį sužinojome, kad pagal darbo kodeksą terminuota darbo sutartis gali būti sudaroma ne ilgesniam nei penkerių metų laikotarpiui. Tad VVG administracijai, pradėjusiai dirbti nuo 2007 – ųjų, 2012 metais įsigaliojo neterminuotos sutartys. Visi formalumai sutvarkyti pagal galiojančius įstatymus. Pasak A. Damijonaičio, galbūt naujoji valdyba, nuo jo atsitvėrusi tylos siena, nori dirbti su savo komanda, todėl ir ieško „kabliukų“, kaip atleisti senuosius specialistus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.