Rajone padaugėjo bedarbių

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, vasarį Šakių skyriuje buvo 9,5 proc. bedarbių nuo darbingo amžiaus gyventojų.

Iš viso per mėnesį Šakių skyriuje įregistruoti 159 nauji bedarbiai. Mėnesio pabaigoje rajone registruoti 1707 darbo ieškantys asmenys. Iš jų 45,2 proc. moterys, 54,8 proc. vyrai. Lyginant su ankstesniu mėnesiu, vasarį bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų išaugo 0,2 procento.
 
Vasarį Šakių skyriuje darbdaviai registravo 73 laisvas darbo vietas. Iš jų neterminuotą darbą siūlė 59, terminuotą – 14. Lyginant du paskutinius mėnesius, vasarį registruota ir mažiau darbo vietų (11 mažiau nei sausį), ir įdarbinta mažiau žmonių. Jei sausį darbą gavo 100, tai vasarį įdarbinti pavyko 71 asmenį. Neterminuotai įdarbinti 54, pagal terminuotą darbo sutartį pradėjo dirbti 17 bedarbių.

Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones praėjusį mėnesį nusiųsta 23 bedarbiai. Iš jų 14 mokysis profesijos, septyni įdarbinti pagal remiamo įdarbinimo programas. Pagal paramos darbo vietoms steigti priemonę darbą gavo vienas asmuo. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 65 bedarbiai.

Didžiausia bedarbystė rajone slegia Barzdų seniūniją (15,7 proc.). Tiesa, lyginant du paskutinius mėnesius, seniūnijoje bedarbių sumažėjo 0,3 proc. Nors bedarbių daug, bet vienu procentu jų mažėjo ir Žvirgždaičių seniūnijoje (nuo 16,2 proc. sausį iki 15,2 proc. vasarį). Didelė bedarbystė (13,9 proc.) vasarį buvo Slavikų seniūnijoje, šiek tiek mažiau Plokščių (11,9 proc.), Kudirkos Naumiesčio (11,8 proc.), Griškabūdžio (10,5 proc.) seniūnijose. Mažiausias bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų registruotas Kriūkų (4 proc.), Kidulių (7,1 proc.), Šakių (su miestu) (7,7 proc.) bei Sudargo (8,2 proc.) seniūnijose. Visos Marijampolės teritorinės darbo biržos aptarnaujamos teritorijos bedarbiai vasarį sudarė 10,1 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų. Šalies vidurkis yra mažesnis – 8,8 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.