Administracijos vadovų darbo užmokestis bus solidesnis

grincevicius sefleriene
Nuotr. Tarybos nariai pritarė, jog administracijos direktorius Dainius Grincevičius bei jo pavaduotoja Ilona Šeflerienė gautų 50 proc. pareiginės algos dydžio priemokas.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Tarybos sprendimu, nors ir nevieningai, administracijos direktorius Dainius Grincevičius ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Ilona Šeflerienė gaus po 50 proc. pareiginės algos dydžio priemokas už įprastą darbo krūvį viršijančias veiklas. Iki metų pabaigos priedams reikės beveik 5 tūkst. eurų.

Pasak tokį siūlymą teikusio rajono mero Edgaro Pilypaičio, ir nesąžininga, ir net nepadoru, kad administracijos vadovų algos tokios žemos.

E. Pilypaitis informavo, kad „ant popieriaus“ D. Grincevičius gauna 1265 eurus, I. Šeflerienė – 1135.

„Atsakomybė didžiulė ir atėję radome pelkę, kurią reikia suvaldyti. Darbo tikrai daug“, – sakė meras, kaip prioritetus vardijęs, kad vadovai ir savivaldybės palėpes kuopia, naujos strategijos rengimas, seniūnijų pertvarka taip pat ant jų pečių.

Jis pabrėžė, kad visų rajono UAB, septynių administracijos skyrių vedėjų ir devynių biudžetinių įstaigų vadovų algos didesnės už D. Grincevičiaus ir I. Šeflerienės. Žinoma, buvo replikuojančių, kad jie žinojo, kur eina, ir jei darbo užmokestis netenkino, gal reikėjo pasigalvoti prieš tai.

Štai tarybos narė Aušrelė Pukinskienė teiravosi, ką abu administracijos vadovai dirba, ko nėra jų pareigybiniuose aprašymuose, kas konkrečiai yra ta darbo krūvį viršijanti veikla. Ne vienas tarybos narys akcentavo, kad dalyvavimas komisijų bei darbo grupių veikloje jiems priklauso tiesiogiai.

„Jei tik už tiesioginių pareigų vykdymą, aš nesutinku. Nieko neturiu prieš šiuos žmones, bet tada nuostatus pertvarkykit, o dabar... gal net ir žinių, ir kompetencijos trūksta. Tegul padirba daugiau nei pusę metų ir tada kalbėsim apie priedus“, – sakė A. Pukinskienė.

Jai buvo patikslinta, kad 100 darbo dienų jau yra praėję. Be to, kaip tarybos posėdžio metu informavo rajono vadovas, priedams papildomų lėšų nereikės, nes dar dirbant ankstesniems vadovams lėšos buvo numatytos darbo užmokesčio fonde. Priminta, kad ir ankstesni vadovai gavo priedus, o tuometinei administracijos direktoriaus pavaduotojai ilgą laiką buvo mokama net 60 proc. pareiginės algos dydžio priemoka.

Mindaugas Tarnauskas I. Šeflerienės prašė įvardyti tris konkrečius darbus, kuriais ji per savo dabartinio darbo praktiką labiausiai didžiuojasi. Administracijos direktoriaus pavaduotoja minėjo, kad daugiausiai laiko bei jėgų reikalauja seniūnijų pertvarka, o ji yra ir šios pertvarkos darbo grupės pirmininkė. Ne kartą ji minėjo ir tai, kad šiuo klausimu sulaukė daugybės kritikos, kaltinimų nekompetencija, bet realių, produktyvių patarimų, kaip padaryti, kad būtų geriau, faktiškai nė vieno. Ji iš tribūnos sakė, kad gerbs bet kokį tarybos narių sprendimą dėl priedo skyrimo ir į didesnes diskusijas nesileido.

Nors ir nevieningai, bet buvo pritarta tiek D. Grincevičiui, tiek I. Šeflerienei skirti 50 proc. pareiginės algos dydžio priemokas. Tad finansine išraiška D. Grincevičiui prie minėtos algos prisidės 632 eurai ir galutinė alga „ant popieriaus“ bus 1898 eurai, I. Šeflerienės priedas sudarys apie 567 eurus ir jos alga su priedu „ant popieriaus“ bus 1703 eurai per mėnesį. Meras patikslino, kad iki metų galo administracijos direktoriaus priemoka atsieis 2478 eurus, o jo pavaduotojos 2222 eurus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.