Apdovanojo už moterų ir vyrų lygybės priemones švietimo srityje

Šakių rajono savivaldybė nominuota apdovanojimuose už geriausias moterų ir vyrų lygybės priemones 2020 metais.

Penktadienį meras Edgaras Pilypaitis paskelbė, kad nuotoliniu būdu vykusio Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) tarybos posėdžio metu aštuonioms šalies savivaldybėms įteikti apdovanojimai už geriausias moterų ir vyrų lygybės priemones, suplanuotas savivaldybės strateginiuose veiklos arba plėtros planuose ir įgyvendintas 2020 metais.
 
„Buvau maloniai nustebintas, kad mūsų savivaldybė buvo pastebėta ir gavo apdovanojimą nominacijoje „Už moterų ir vyrų lygybės priemones švietimo srityje“, – džiaugėsi meras, žadėjęs, kad ir toliau bus dirbama moterų ir vyrų lygių galimybių linkme.

Pažymėtina, kad savivaldybės administracijoje sugebama išlaikyti lyčių pusiausvyrą: iš 270 darbuotojų yra 140 moterų ir 130 vyrų, o administracijos skyrių ir padalinių vadovų pozicijose – 10 moterų ir tiek pat vyrų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.