Gyventojus ragina būti kantrius, seniūnus – nusistatyti eiliškumą

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius, atsižvelgdamas į šiuo metu ypač padažnėjusius gyventojų prašymus ir skundus, primena, kad už Šakių rajono savivaldybės teisėtais pagrindais valdomų ir apskaitomų vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūrą žiemos laikotarpiu tiesiogiai yra atsakingos seniūnijos.

Suprasdamas tai, kad nuo visų prižiūrimų kelių vienu metu nuvalyti sniegą nėra galimybių, direktorius nurodė seniūnijų seniūnams žiemos priežiūros darbus atlikti pagal kelių svarbą. Pabrėžiama, kad būtina savarankiškai nusistatyti eiliškumą, atsižvelgiant į tai, kad pirmiausia turi būti valomi didžiausio eismo intensyvumo ar tankiai apgyvendintose vietovėse esantys keliai bei kiti keliai ar privažiavimai, kuriais vežami vaikai į mokyklas ar darželius, keliai iki ambulatorijų ir kitų svarbiausių visuomeninių objektų. Visi kiti keliai ir kitos teritorijos nustojus snygiui turi būti nuvalytos ne vėliau kaip per 72 valandas. Taip pat ypač atkreiptinas dėmesys į kelius atvirose vietovėse, kur yra didesnė užpustymo tikimybė.
 
„Prašau jūsų dėti visas įmanomas pastangas, kad žmonėms būtų užtikrinta galimybė saugiai važiuoti vietinės reikšmės keliais ir gatvėmis, o spec. tarnybos, esant poreikiui, galėtų laiku nuvykti į avarines vietas ar pagal gyventojų iškvietimą. Šiuo ypač jautriu pandemijos laikotarpiu turime būti dar labiau pakantūs, atsakingi ir vieningi, savo kasdienėje veikloje nepamiršdami vadovautis pagrindiniais valstybės tarnautojo veiklos ir tarnybinės etikos principais“, – sako administracijos direktorius D. Grincevičius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.