Kelių asfaltavimo darbai įgauna pagreitį

Ne viena rajono gatvė jau išasfaltuota arba asfaltuojama, kelių remonto darbai prasidėjo iškart po technologinės pertraukos, o vykdomus darbus praėjusią savaitę apžiūrėjo savivaldybės administracijos vadovai. Šakių r. savivaldybės administracijos nuotr.

Prasidėjusiais ir sparčiai vykstančiais kelių remonto darbais rajone pasidžiaugė su savivaldybės administracijos vadovais keliuose objektuose apsilankiusi AB „Via Lietuva“ atstovė Rasa Jazdauskienė, kuri atsakinga už Šakių rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių remonto priežiūrą, finansuojamą iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

Pasak savivaldybės Ūkio ir investicijų skyriaus vedėjo Martyno Remeikio, šiemet išties kelių remonto darbai prasidėjo iškart po technologinės pertraukos, kuri kasmet yra nuo gruodžio 15 d. iki kovo 15 d. AB „Via Lietuva“ atstovė informavo, kad Šakių rajono savivaldybė dėl finansavimo sutarties pasirašymo su AB „Via Lietuva“ yra tarp pirmųjų. Rangos darbus vykdo kelios įmonės, tarp jų – šakiečių „Hidrokesta“, alytiškių „Parama“, jurbarkiškių „Jurmelsta“.

Šiuo metu asfaltuojamos arba jau išasfaltuotos gatvės yra Šakių sen. Giedručių kaime – Lauko, Gulbinų g., Girėnų kaime – Ryto g.; Žvirgždaičių miestelyje – Taikos g. Parengta kelio danga asfaltavimui Giedručių kaimo Ateities g., Kudirkos Naumiesčio Kranto ir Vilties g., Gelgaudiškio Nemuno ir Tylos g. Pasak Ūkio ir investicijų skyriaus vedėjo, Kudirkos Naumiestyje Vilties g. reikėjo atlikti ir archeologinius tyrimus, išvada jau gauta.

„O iš naujų objektų, kurie sulauks kapitalinio remonto: Griškabūdžio miestelyje – Mokyklos g., Gelgaudiškio mieste – Lauko g., Lekėčių sen. Mikytų kaime J. Blažio gatvėje tikimės iki vasaros bus pabaigti darbai, taip pat bus tęsiami darbai Miško gatvėje Giedručiuose. Remontuoti pradėsim ir Šakiuose J. Staugaičio gatvę. Paprastojo remonto sulauks ir Vingio g. Lukšiuose, bus tęsiami šiame miestelyje darbai Draugystės gatvėje. Toliau projektuosim Papartynų kelią bei kiti kelių remonto bei priežiūros darbai, – kelių remonto darbus vardijo Ūkio ir investicijų skyriaus vedėjas. – Paprastuosius remontus, priežiūros darbus stengsimės atlikti iš biudžeto lėšų, o daugiau lėšų skirti objekto turtui įsigyti (vietinės reikšmės keliams tiesti, rekonstruoti ir kapitališkai remontuoti – red. past.). Norėčiau, kad tokia tvarka ir išliktų.“

M. Remeikis paminėjo, kad planuojamas balandžio mėnesio aktavimas už atliktus darbus gali siekti ir pusę milijono eurų, o tai sudarytų 27 proc. visų Kelių priežiūros ir plėtros programos skirtų lėšų.

„Siekiant įsisavinti ir panaudoti visas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas (1 mln. 838 tūkst. eurų – red. past.) būtinas kelių remonto darbų suaktyvinimas. Aš kaip matau, objektų remontų darbų nereiktų nukėlinėti į kitus metus. Yra tokia Šakiuose Ūkininkų gatvė, kur turime projektą nuo 2016 m., sąmata apie 2 mln., tai per metus nepadarysi tos gatvės, sueitų visi pinigai. Tai darbus, be abejo, reiks skaldyti, – kalbėjo M. Remeikis. – Man tai nesuprantama, kaip galima neįsisavinti LAGD-os pinigų. 2022 m. Šakių savivaldybėje neįsisavinta 120 tūkst., pernai – 71 tūkst. Kai pasižiūriu, kad rangos darbų sutartis pasirašyta 2023 m. spalį, tai ką gali iki gruodžio padaryti? O kai pasidarai sutartis kovą, balandį, tai ir darbų gali atlikti daugiau.“

M. Remeikis užsiminė – vis dar ieškoma kelių inžinieriaus, kad darbas skyriuje būtų efektyvesnis. Vedėjas taip pat paragino rajono gyventojus kreiptis į seniūnus dėl dulkančių kelių, mat yra nupirkta priemonė mažinti žvyrkelių dulkėtumą, tad reikia ir pasinaudoti šia kelių laistymo paslauga.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.