Šakių seniūnija gražėja ir tvirtėja

seniunijaPraėjusį trečiadienį Šakių seniūnijos administracijos posėdžių salėje vyko tradicinis prieššventinis pasibuvimas, skirtas besibaigiančių metų nuveiktų darbų aptarimui. Šiųmečiame Šakių seniūnijos organizuotame susibūrime 13 seniūnijoje dirbančių seniūnaičių buvo įteikti specialūs pažymėjimai.   

Nuotr. Seniūnas dėkojo visiems biudžetinių įstaigų ir bendrovių vadovams, kurie visada geranoriškai padeda spęsti seniūnijos problemas.

Metų pabaigoje didžiausia rajono seniūnija tradiciškai rengia padėkos ir darbų aptarimo šventinę popietę. Joje dalyvavo rajono meras Juozas Bertašius ir administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, daugelio mieste veikiančių biudžetinių įstaigų  ir bendrovių vadovai bei seniūnijoje išrinkti seniūnaičiai.
 
Aptarė reikalus

Pasibuvime Šakių seniūnas Alfonsas Jakas, apžvelgdamas besibaigiančių metų nuveiktus darbus, negailėjo pagiriamųjų žodžių dabartinei rajono valdžiai. Pati didžiausia rajono seniūnija savo priežiūroje turi daugybę objektų, tai ir socialiniai būstai, gatvės ir šaligatviai, žalieji plotai, todėl darbų ir rūpesčių seniūnijos administracijos darbuotojams netrūksta. Daugiausiai gyventojų turinti seniūnija, pasak seniūno, sulaukia galybės gyventojų keliamų problemų, prašymų. Kaip pripažino seniūnas, visos žmonių keliamos problemos sprendžiamos vadovaujantis principu - niekada nežadėk prieš laiką, kol nepadarei. Nemažai darbų seniūnijoje atlieka viešuosius darbus dirbantys žmonės. Taigi seniūnijoje atlikti viešiesiems darbams skirtos lėšos pilnai išnaudojamos.

Seniūnas pasidžiaugė savo vadovaujamos seniūnijos administracijos darniu kolektyvu, kuriame nėra didelės darbuotojų kaitos. A. Jakas pažadėjo, kad per metus sutaupytos lėšos metų gale bus atiduotos seniūnijos darbuotojams. „Dirbame pagal gerą rusišką principą: „Vienas už visus ir visi už vieną“. Yra sutaupytų lėšų, kurias atiduosime žmonėms. Mes nevagiame, neplėšiame. O atiduoti žmogui priklauso“,- teigė A. Jakas.

Beje, dirbant vadovaujamą darbą, anot seniūno, svarbu vadovautis žmogiškumu, o ne tik besąlygiškai paklusti įstatymams. „Geriausiai vadovautis savo žmogiška nuojauta, savo supratimu ir aišku laikytis įsakymų. Tiek mero, tiek direktoriaus įsakymus aš privalau vykdyti, bet galiu pasakyti, jeigu jie nepalankūs, aš ieškau išeities nepažeisdamas, įstatymų juos apeiti“,- atviravo seniūnas. Jis teigė, jog Šakiai gražėja ir gyvenimas nestovi vietoje – eina į priekį. Seniūnas dėkojo visiems biudžetinių įstaigų ir bendrovių vadovams, kurie visada geranoriškai padeda spęsti seniūnijos problemas.

Įteikė pažymėjimus

Šiemet visoje šalyje buvo įkurtos seniūnaitijos, kurioms vadovauja žmonių išrinkti seniūnaičiai. Šakių rajone jau išrinkti 76  seniūnaičiai, iš kurių 14 dirba Šakių seniūnijoje. Šventiniame suėjime meras J. Bertašius Šakių seniūnijos seniūnaičiams įteikė specialius pažymėjimus, galiojančius iki 2012 metų lapkričio 15 dienos. Pažymėjimus gavo „Centras“ seniūnaitė Nida Martinkaitienė, Gotlybiškių seniūnaitė Laimutė Juškienė, Briedžių seniūnaitė Genovaitė Milkerienė, taip pat Jonas Sakalauskas iš Girėnų, Vladas Ratkevičius iš Papartynų, Benas Liepuonius iš Giedručių, Ivanas Šimelevičius iš seniūnaitijos „Žalgiris“, Artūras Endriukaitis iš Valiulių, Benas Rimkūnas iš seniūnaitijos „Bažnyčia“, Vytautas Švedas iš Išdagų, Vytautas Andziulevičius iš seniūnaitijos „Vincas Kudirka“, Algis Ramanauskas iš Striūpų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.