Paguodžiantis atsakymas

bernardas_vainiusDar vasario pradžioje panoviečiai, vadovaujami Bernardino Vainiaus, kreipėsi į Seimą ir Susisiekimo ministeriją prašydami, kad būtų asfaltuojamas kelio ruožas Panoviai – Naudžiai bei Išdagai – Naudžiai – Valakbūdis. Nors rajono meras nelinkęs sureikšminti gauto atsakymo, B. Vainius sako, jog jis yra paguodžiantis.

Nuotr. Kreipimąsi į Seimą iniciavo B. Vainius, kuris tikina, kad nenuleis rankų ir dės pastangas, kad susisiekimas Panoviuose pagerėtų.

Į Seimą bei Susisiekimo ministeriją aktyvi bendruomenė kreipėsi su prašymą patvirtinančiais beveik 400 ne tik Panovių, bet ir aplinkinių gyvenviečių gyventojų parašais. Pasak bendruomenės centro vadovo B. Vainiaus, kelias bei jo būklė visiems įgrisusi iki gyvo kaulo, tad ir bandoma ieškoti problemos sprendimo būdų.

Maždaug po mėnesio panoviečiai sulaukė oficialaus susisiekimo viceministro Arūno Štaro pasirašyto atsakymo. Jame teigiama, kad eismo intensyvumas nurodytame kelio ruože yra pakankamas, tad esant finansinėms galimybėms, dar šiais metais planuojama skelbti konkursą kelio ruožo Išdagai – Naudžiai – Valakbūdis asfaltavimo techniniam projektui parengti, o jo įgyvendinimo galimybės būtų nagrinėjamos 2012 metais. Ar taip ir bus, parodys laikas. Meras Juozas Bertašius sako, kad nereikėtų per daug džiūgauti, nes „esant finansinėms galimybėms“, nereiškia, kad jos ir bus. B. Vainius sako, kad kaip bebūtų, visgi atsakymas yra paguodžiantis. Bendruomenės centro vadovas tikina, kad panoviečiai tikrai nenuleis rankų ir dės visas pastangas, norėdami pagerinti susisiekimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.