Rajono keliuose pasirūpinta vaikų saugumu

perejosIki naujųų mokslo metų pradžios liko vos keletas dienų. Jau labai greitai vaikus į mokyklos suolą pakvies skambutis. Kaip ir kiekvieną rugsėjį didžiausias rūpestis -  mokinių saugumas vykstant į mokyklą ir iš jos.

Nuotr. Praėjusį ketvirtadienį VĮ „Šakių kelių tarnybos“ darbuotojai pradėjo pėsčiųjų perėjų ženklinimo atnaujinimo darbus.

Tuo per vasarą rūpinosi savivaldybės Saugaus eismo komisija ir VĮ „Šakių kelių tarnyba“ išpildydama rajono seniūnų prašymus įruošti greičio mažinimo kalnelius, pastatyti įspėjamuosius ženklus. Praėjusį ketvirtadienį pradėtas ir visų pėsčiųjų perėjų ženklinimo atnaujinimas.

Birželio 1 dieną Saugaus eismo komisijos pirmininkas Kęstutis Kuncaitis peržiūrėjo rajono seniūnų prašymus dėl saugumo priemonių įrengimo. Konkursą darbų atlikimui jau keletą metų iš eilės laimi VĮ „Šakių kelių tarnyba“. Pasak K.Kuncaičio, jau sumontuoti nauji kalneliai su įspėjamaisiais ženklais prie pėsčiųjų perėjų Lukšiuose, pastatyti nauji kelio ženklai Barzduose, Žvirgždaičiuose, Sudarge, Gerdžiūnuose, Plokščiuose ir Kudirkos Naumiestyje. Iki naujųjų mokslo metų pradžios nebuvo techninių galimybių pastatyti dviejų kalnelių prie Gelgaudiškio vidurinės mokyklos. Šiuos darbus planuojama atlikti rugsėjo mėnesį. Paskaičiuota, kad eismo saugumo priemonėms iš Kelių priežiūros ir plėtros programos pinigų iki rugpjūčio 1 dienos jau išleista 28 tūkst. litų.
 
Praėjusį ketvirtadienį VĮ „Šakių kelių tarnybos“ darbuotojai pradėjo atnaujinti, o kai kur ir naujai pažymėti pėsčiųjų perėjas. Kelių inžinierius Arvydas Celskis informavo, kad ne visur galės panaudoti daug ilgaamžiškesnius termoplastinius dažus - jie labai brangūs. Be to, kai kuriose Šakių gatvėse dar nebaigti nuotekų tvarkymo darbai.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet pėsčiųjų perėjos pasipuošė AB „Lietuvos draudimas“ ženklais – taip, pasak Šakių seniūno Alfonso Jako, pranešama apie jau dvyliktus metus iš eilės vykdomą vaikų saugumo gatvėse akciją „Apsaugok mane“. Specialiu geltonu akcijos ženklu, kuris atkreipia vairuotojų dėmesį ir skatina būti atsargesniais, pažymėtoje perėjoje įvykus nelaimingam atsitikimui ir nukentėjus mokiniui, jo šeimai išmokama draudiminė išmoka. Per visus akcijos metus Lietuvoje užfiksuoti 24 draudiminiai atvejai. Pernai tokių įvykių nebuvo. Galime pasidžiaugti, kad jų neužfiksuota ir mūsų rajone.  

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla dėl saugesnės moksleivių kelionės į mokyklas ir atgal į namus pasiūlė savivaldybių Saugaus eismo komisijoms peržiūrėti eismo organizavimą šalia mokyklų teritorijų ir per mokslo metus įrengti atitinkamus ženklinimus, kad vairuotojai esamą leistiną greitį prie mokyklų sumažintų 10 km per valandą.

K.Kuncaitis informavo, kad apie šias priemones bus pagalvota, tačiau reikės nemažai laiko, kol jos bus įgyvendintos. Prasidėjus naujiesiems mokslo metams, prie pėsčiųjų perėjų keletą dienų patruliuos Šakių policijos komisariato pareigūnai. Daugiau dėmesio bus skiriama transporto priemonių vairuotojų kontrolei prie pėsčiųjų perėjų, sankryžose, taip pat ir pačių moksleivių elgesiui kelyje kontroliuojant ir skatinant juos prisiminti saugaus eismo taisykles. Po atostogų vaikai į mokyklas sugrįžta išsiblaškę, todėl, norint išvengti nelaimių kelyje, būtinas atidumas. Jaustis saugiam bet kur ir bet kada – svarbu kiekvienam iš mūsų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.