Gelgaudiškiečiai ir girėniškiai pasidalijo pirmąsias konkurso vietas

bendruomenes saugusSausio 29 dieną Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro sodininkystės ir daržininkystės institute, Babtuose, įvyko jau tradiciniu tapusio konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse“ baigiamasis renginys. Į jį buvo pakviesti Gelgaudiškio „Atgaivos“ ir Girėnų bendruomenių centrų vadovai, kuriems įteikti pirmųjų vietų prizai ir diplomai.
 
Nuotr. Gelgaudiškio „Atgaivos“ ir Girėnų bendruomenių centrų atstovai džiaugėsi laimėtomis pirmosiomis prizinėmis vietomis.
 
Jau ketverius metus Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamame konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“ dalyvavo 91 visuomeninė organizacija: bendruomenių sąjungos, vietos veiklos grupės, bendruomenių centrai, klubai, direkcijos, draugijos, pavienės miestų ir kaimų bendruomenės. Į savo projektus jos įtraukė net 109 bendruomenes. Nemaža jų dalis (t.y. 41 bendruomenė, tarp kurių ir mūsų rajono Gelgaudiškio „Atgaivos“ bei Girėnų bendruomenių centrai) šiame konkurse dalyvavo nebe pirmus metus. Tai rodo, kad šiose bendruomenėse vyksta sisteminga veikla, kuriama saugi gyvenamoji aplinka, pradėtas saugaus eismo tradicijas stengiamasi tęsti kiekvienais metais.

Lietuvos bendruomenės 2013 metais įgyvendino 255 įvairius saugaus eismo projektus – organizavo šventes, koncertus, varžytuves, paskaitų ciklus, pėsčiųjų ir dviratininkų žygius, į kuriuos gausiai rinkosi eismo dalyviai iš įvairių socialinių sluoksnių. Renginiuose dalyvavo skirtingo amžiaus žmonės, socialinės atskirties grupių atstovai – neįgalieji, vieniši ar rizikos grupėms priskiriami asmenys. Su renginių organizatoriais bendradarbiavo seniūnijų, policijos, švietimo ir kitų organizacijų specialistai.

Aptarti praėjusių metų rezultatus į susitikimą su bendruomenių atstovais atvyko Lietuvos Respublikos susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos (LAKD) direktorius Skirmantas Skrinskas, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro sodininkystės ir daržininkystės instituto direktorius Audrius Sasnauskas bei Babtų seniūnas Jonas Praškevičius.

Baigiamajame renginyje dalyvavo Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ pirmininkas Edgaras Pilypaitis ir „Saugaus eismo bendruomenėse“ projekto vadovė Genutė Žilinskienė bei Girėnų bendruomenės centro „Saugaus eismo bendruomenėse“ projekto vadovė Rima Vasaitienė.  Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“ buvo paskelbtas šio konkurso nugalėtoju. Jo atstovams buvo įteiktas diplomas ir pirmosios vietos 700 litų piniginis prizas. Antrąją vietą užėmė Girėnų bendruomenės centras. Jo atstovė R.Vasaitienė į namus parvežė diplomą ir 600 litų piniginį prizą.

Konkursas vyks ir šiais metais. Abi bendruomenės ir toliau žada tęsti prieš keletą metų pradėtas įgyvendinti saugaus eismo tradicijas. Akcentuodamas konkurso naudą, S. Skrinskas pabrėžė, kad tuose rajonuose, kur bendruomenės dirba aktyviausiai – Raseinių, Kėdainių ir Joniškio – žuvusiųjų keliuose pernai sumažėjo net septynis kartus negu vidutiniškai Lietuvoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.