„Zanavykas“ buvo, yra ir bus?

zanavykas sirgaliaiBirželio 25 d. posėdyje rajono savivaldybės tarybos nariai protokoliniu sprendimu pritarė dešimt metų gyvuojančio Šakių krepšinio klubo „Zanavykas“ išsaugojimui. Kad ši komanda galėtų mūsų rajonui atstovauti naujajame Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezone kaip ir ankstesniais metais, iš savivaldybės biudžeto jai reikėtų skirti  maždaug 30 tūkst. Eur paramą.
 
Nuotr. „Zanavyko“  sirgaliai rajono savivaldybės merui bei tarybai įteikė peticiją maždaug su 300 parašų.
 
Dvi barikadų pusės

Keletą paskutinių mėnesių virė aistros dėl tolimesnio krepšinio klubo „Zanavykas“ ateities. Iškilo amžinas klausimas: „Būti ar nebūti?“ Ar Šakiams reikia savų atstovų NKL? Mat, jei rajono savivaldybės taryba nuspręstų neparemti komandos, jos likimas pakibtų ant plauko. Neatmetama prielaida, kad jos galbūt ir nebeliktų.

Rajono gyventojai pasiskirstė į dvi barikadų puses. Vieni tvirtino, kad nereikia švaistyti rajono biudžeto lėšų ir finansuoti „Zanavyko“ komandos, kurioje žaidžia vien kauniečiai. Čia rungtyniauja vienintelis Marijus Užupis, kilęs iš Griškabūdžio. Tad kam verta skirti paramą tokiam klubui, jei, anot rajono savivaldybės mero Juozo Bertašiaus, šakiečiai jame tinkami tik rankšluosčiams per varžybas padavinėti? Be to, buvo išsakyta nemažai kritikos ir dėl to, kad klubas per dešimt metų neužsiėmė rajono jaunimo sportiniu ugdymu, neužsiaugino savų žaidėjų.

Kiti pasisakė už krepšinio klubo išsaugojimą ir rajono savivaldybės merui bei tarybai įteikė peticiją su 300 parašų. Rašte prašoma mūsų krašto valdžios supratimo ieškant finansinių resursų, kad Šakių rajone būtų išsaugotas aukščiausio lygio krepšinis, kuris, be abejonės, prisideda ir prie sėkmingo Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro gyvavimo.
 
Sulaukė svaraus palaikymo

Matyt, ne atsitiktinis buvo ir neeilinio svečio – Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Arvydo Sabonio vizitas. Praėjusį mėnesį prieš prasidedant tarybos posėdžiui jis asmeniškai įteikė LKF Padėkos raštą rajono savivaldybės merui už krepšinio tradicijų puoselėjimą ir rėmimą. Tokią pat Padėką prašė perduoti ir ilgamečiam krepšinio klubo „Zanavykas“ prezidentui Pranui Dailidei. Be abejonės, toks paties Lietuvos krepšinio federacijos prezidento dėmesys šakiečių krepšinio klubui buvo svarus jo palaikymas.
 
Laukiama kardinalių permainų

Po ilgų svarstymų praėjusiame tarybos posėdyje protokoliniu sprendimu buvo nutarta palaikyti krepšinio klubą „Zanavykas“ ir iš sporto rėmimo programos jam skirti 15 tūkst. eurų paramą. Dar 15 tūkst. eurų meras prašė tarybos narių leidimo ieškoti rajono savivaldybės biudžete.

Pasak J. Bertašiaus, nė vienas tarybos narys nebuvo prieš tokį sprendimą, tačiau iš savivaldybės biudžeto skiriant finansavimą  krepšinio klubui „Zanavykas“,  tikimasi nemažai kardinalių permainų: bent pusė komandos žaidėjų  turėtų būti šakiečiai, komandą treniruotų legendinis „Žalgirio“ krepšininkas Algirdas Brazys, klubas užsiaugintų sau pamainą iš sportiškiausių rajono moksleivių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.