Entuziastingas jaunimas sukvietė automobilių sporto fanus

autosusitikime
Nuotr. Į organizatorių Gyčio Matusevičiaus (kairėje) ir Tautvydo Sutkaus (dešinėje) klausimus atsakinėjo ir šiųmetinio Europos ralio kroso čempionato prizininkas Kasparas Navickas.


Gintarė MARTINAITIENĖ  

Praėjusį šeštadienį Šakių J. Lingio parke vyko „Automobilių sporto fanų susitikimas“, kuriame – ne tik slalomas, bet ir įvairios rungtys, konkursai, karjeros istorijos. Vieną jų – tauragiškio Kasparo Navicko – Europos ralio kroso čempionato prizininko.

Trys draugai – liepalotiškiai Gytis Matusevičius, Tautvydas Sutkus ir šakietis Gytis Vizgirda – tiesiog ėmė ir sumąstė suorganizuoti renginį. Kaip tarė, taip padarė. Jauni ir entuziastingi, automobilių sportui neabejingi jaunuoliai pirmą kartą ėmėsi komandinės iniciatyvos ir sako pro šalį neprašovę. Išties, automobilių sporto mėgėjams šeštadienį J. Lingio parke buvo ką veikti, kur akis paganyti. Tik oras nelepino ir žiūrovų gausa nedžiugino. Nors, kaip sako G. Matusevičius, jie suskaičiavo apie 200 pravažiavusių, apsilankiusių ir vis sugrįžtančių žiūrovų. Tad, kaip pirmam kartui, visai neblogai.

Nors slalome iš anksto buvo užsiregistravę tik septyni dalyviai, renginio dieną jų skaičius išaugo iki 23. Ne tik iš Šakių, bet ir Jurbarko, Ukmergės, Tauragės bei kitų miestų atvykę sportininkai savo jėgas išbandė keturiose klasėse: SWD, RWD, „Lada“ ir „Laisva“.

SWD (priekiu varomais ratais) geriausiai sekėsi Gyčiui Greičiui, antras liko Giedrius Zubrickas, trečią vietą užėmė Tadas Brazaitis. Gausiausioje RWD (galu varomais) klasėje rungėsi net 10 dalyvių, tarp kurių nepralenkiamas buvo Ernestas Grabauskas, antras – Aidas Valuckas, trečią vietą laimėjo Saulius Šuopys. „Lada“ klasėje pirmasis vėl buvo Ernestas Grabauskas, antras liko Julius Urbaitis, trečias – RWD klasėje apdovanojimą jau pelnęs Saulius Šuopys. „Laisvoje“ klasėje nepralenkiamas vėl buvo S. Šuopys, antras – A. Valuckas, trečią vietą iškovojo Ramūnas Brazaitis. Tiesa, slalome neišvengta ir incidentų: kai Gytis Greičius trenkėsi į atraminius bortelius, buvo išmuštas automobilio ratas ir sportininkas tęsti varžybų daugiau negalėjo.

Renginio metu veikė paroda, kurioje buvo galima išvysti ir sportinius, varžybose dalyvaujančius, ir nestandartinius gatvės automobilius. Apdovanojimas įteiktas ir už gražiausią nestandartinį automobilį – jis atiteko Giedriui Mališkai (BMW E30),  už gražiausią sportinį automobilį apdovanojimą pelnė Juozas Duoba, už greičiausiai įveiktą konfigūraciją (51.1 sek.) apdovanotas Ernestas Grabauskas.

Norintieji rungėsi rato keitimo, diržų segimo rungtyse. Ši rungtis buvo atliekama Lietuvos automobilių ralio čempionate važiuojančio ukmergiškio Pauliaus Nanartavičiaus sportiniame automobilyje BMW M3. Abiejose rungtyse nepralenkiamas buvo ukmergiškis sportininkas Benediktas Čirba.

Karjeros istorijomis dalijosi autokroso varžybose dalyvaujantis tauragiškis Darius Čekaitis, ralio lenktynėse važiuojantis ukmergiškis Paulius Nanartavičius, šakietis autokrosininkas Marius Vitkaitis, nepasididžiavo ir renginyje apie save pasakojo tauragiškis Kasparas Navickas, perrašęs Lietuvos ralio kroso istoriją – šiais metais tapo Europos ralio kroso čempionato prizininku – „Super 1600” klasės trečios vietos nugalėtoju. Dvidešimtmetis sportininkas šakiečiams pripažino, kad tai įspūdingiausios jo lenktynės ir didžiausias pasiekimas karjeroje, tiesa, pareikalavęs didelio atsidavimo bei jėgų. Atsakinėdamas į organizatorių klausimus Kasparas sakė, kad yra bandęs važiuoti ir kartingais, ir autokrosą, bet labiausiai prie širdies būtent ralio krosas.

Čempionas atskleidė, kad pirmasis automobilis, su kuriuo važiavo varžybose, buvo mamos „Mini Cooper“, o pirmasis lenktyninis automobilis „VW Golf III“.

„Visada turėjau tikslą. Tėtis važiavo ralio kroso čempionate, tai turėjau iš ko mokytis. Jis ir autoritetas, ir mano motyvacija“, – susirinkusiems prisipažino K. Navickas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.