Žmonės su negalia – tradicinėse žaidynėse

neigaliuju zaidynes
Nuotr. Bene daugiausiai norinčių išbandyti jėgas buvo smiginio rungtyje.

Spalio 19 d. vyko XII Šakių rajono žmonių su negalia sporto žaidynės, kuriose dalyvavo apie šimtas dalyvių. Renginio metu vyko baudų metimo, smiginio, rankų lenkimo ir kitos rungtys.
 
Šakių rajono savivaldybės jaunimo kūrybos ir sporto centre praėjusį ketvirtadienį vykusioje sporto šventėje dalyvavo neįgalieji ne tik iš Šakių rajono, bet atvyko svečiai iš Kalvarijos savivaldybės neįgaliųjų draugijos.

Gausiai susirinkusius dalyvius pasveikino rajono mero patarėja Violeta Simonavičienė bei Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė bei socialinių paslaugų koordinatorė Virginija Ratkevičienė.

Padrąsinantį žodį šventės dalyviams tarė ir rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkas Saulius Rakauskas, kuris palinkėjo sėkmės, ištvermės žaidynėse ir gerų rezultatų.

Pirmieji prie baudų metimo stojo vyrai, norą dalyvauti šioje rungtyje pareiškė 26 dalyviai. Čia taikliausias buvo šakietis Gediminas Šniepis, antras liko barzdiškis Tomas Skystimas, trečia vieta atiteko svečiui iš Kalvarijos Tadui Simanavičiui. Rankos taiklumą išbandė net 26 moterys. Baudų metimo rungtyje nepralenkiama buvo gelgaudiškietė Aldona Bartkuvienė, antra liko viešnia iš Kalvarijos Lina Virbickienė, trečia lukšietė Zita Naujokaitienė.

Bene daugiausiai norinčių išbandyti jėgas buvo smiginio rungtyje. Iš gausaus būrio moterų geriausiai pasirodė šakietė Renė Stepaitienė. Šiek tiek nuo jos atsiliko griškabūdietė Domicelė Bagušinskienė ir Rūta Andruškevičienė iš Kidulių. Iš vyrų taikliausiai smiginį mėtė naumiestietis Gediminas Dovydaitis, kitas prizines vietas užėmė šakiečiai Antanas Martišius ir Rimas Jomantas.

Toliau vyko rankų lenkimo rungtis. Čia norą dalyvauti pareiškė trys moterys ir 11 vyrų. Paaiškėjo, kad stipriausią ranką turi lukšietė Stasė Vasaitienė, antra ir trečia vieta pasidalino viešnios iš Kalvarijos – Lina Virbickienė ir Irena Kardokienė. Iš vyrų stipriausią ranką turėjo kriūkietis Ramūnas Venskevičius, kitas kriūkietis Antanas Skaisgirys liko antras, o trečia vieta atiteko Remigijui Tumosai iš Barzdų.

Smagus buvo ir kamuoliuko metimas į taikinį, reikalaujantis ypatingo dėmesio ir susikaupimo. Šioje rungtyje nepralenkiama buvo kriūkietė Aldona Skaisgirienė, antra liko šakietė Dalytė Šaulienė, trečia Ligija Baranauskienė iš Liepalotų. Iš vyrų geriausiai dėmesį sukaupė ir puikiai kamuoliukus mėtė šakietis Algimantas Undraitis, o šakiečiai Rimas Jomantas ir Tomas Gudaitis pasidalino antra ir trečia vietomis.

Nedaug dalyvių panoro išbandyti rungtį – neįgaliojo vežimėliu apvažiuoti sporto salę. Tai padaryti greičiausiai pavyko gelgaudiškietei Rasai Skeiverienei bei griškabūdiečiui Daivarui Ližaičiui.

Rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti Šakių rajono savivaldybės jaunimo kūrybos ir sporto centro įsteigtomis taurėmis bei medaliais. Puikiai praleidę ketvirtadienio dieną, neįgalieji ne tik pasportavo, bet susitikę pažįstamus bendravo ir atsisveikino iki kitų metų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.