Mini ralyje – ir mūsiškiai

guoga civic
Sauliaus Guogos (dešinėje) ir šturmano Juliaus Kašausko ekipažas SGC-1 klasėje užėmė trečią vietą. Asmeninio archyvo nuotr.


Praėjusį šeštadienį Vaiguvoje (Kelmės r.) vyko Lietuvos mini ralio čempionato I etapas „MMT Taurė 2021“, kuriame jėgas išbandė ir du šakiečių ekipažai.
 
„Praėjusį šeštadienį įvykęs etapas kėlė daug jaudulio tiek pasiruošimo darbuose, tiek galvoje sukantis mintims, kas kaip čia bus... Nors esu šiek tiek susipažinęs su tokio tipo varžybų eiga, bet tai nei kiek neramino, nes šitas ralio etapas man pirmas sėdint už vairo, o Juliui Kašauskui sėdint šturmano kėdėje. Tikslas buvo įsivažiuoti ir apsižvalgyti, ir susipažinti su visa varžybų eiga ir tvarka iš vidaus“, – emocijomis socialiniame tinkle dalijosi S. Guoga, kurio vairuojamas „Honda Civic“ SGC-1 klasėje užėmė trečią vietą.

Bendroje įskaitoje iš 79 startavusių ekipažų jie finišą kirto 46 pozicijoje.

Čempionate SDG-3 klasėje su BMW 325 dalyvavo ir kraštietis Tomas Kažemėkaitis su šturmanu Sauliumi Šuopiu.

„Naujai suformuotam ekipažui sekėsi gerai. Automobilis atlaikė puikiai, bet supratome, kad truputį dar reikia patobulinti. Šį kartą iki podiumo truputį pritrūko“, – rašė savo sekėjams T. Kažemėkaitis.

Antras etapas vyks birželio 12 d. Juodupėje (Rokiškio r.)

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.