Paskutinį greičio ruožą įveikė greičiausiai

vasiliauskas2WD
Varėniškio Dariaus Sukacko bei šakiečio Daumanto Vasiliausko (kairėje) ekipažas antrą vietą laimėjo 2WD bei bendroje įskaitoje ir dar gavo papildomą prizą už greičiausiai įveiktą paskutinį ruožą.  Asmeninio archyvo nuotr.


Praėjusį savaitgalį Kelmėje vyko Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato (LARSČ) III etapas. Jame važiavo bei medaliais pasipuošė ir varėniškio Dariaus Sukacko bei šakiečio Daumanto Vasiliausko ekipažas.
 
„Šeštadienis mūsų ralio diena. Per pietus pradėjome pirmaisiais dviem greičio ruožais (GR). Matėsi, kad dar tempas ne toks, kokio norime, bet svarbiausiai pavyko laikytis trečioje vietoje bendroje įskaitoje“, – įspūdžiais dalijasi D. Vasiliauskas ir tęsia, kad po serviso turėjo dar keturis greičio ruožus, jautė gerą tempą, tačiau paskutinį greičio ruožą atšaukė dėl įvykusios avarijos.

„Taigi buvo likęs paskutinis GR, kuris būna power stage ir už jį duoda papildomų taškų. Nusprendėme nebandyti lipti per save ir važiuoti tempu, kuriuo dabar važiavome, ir mums puikiai pavyko“, – sako šakietis ir džiaugiasi, kad susumavus rezultatus 2WD įskaitoje užėmė antrą vietą, o bendroje įskaitoje ekipažas taip pat buvo antras bei gavo papildomą 15min įsteigtą prizą už greičiausiai LARSČ įskaitoje įveiktą paskutinį ruožą.

Kitas etapas vyks liepos 27–29 d. Rokiškyje. Sportininkai dėkoja visiems juos palaikantiems ir prisidedantiems bei žada tokį lygį demonstruoti ir toliau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.