Naktinės slalomo varžybos sutraukė automobilių entuziastus

slalomas naktinis
Dėl absoliutaus nugalėtojo vardo ir pagrindinės JKSC taurės varžėsi 10 greičiausių dalyvių, o šį titulą pelnė šakietis Vilmantas Karalius (centre). Ne vieną prizinę vietą skirtingose klasėse iškovojo ir šakiečiai Richardas Martinkevičius (kairėje) ir Ignas Domeika (dešinėje).  Dvam_Keturi nuotr.

Spalio 21 d. Šakiuose vyko „Trys su puse vožtuvo“ organizuotos naktinės automobilių slalomo varžybos Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) taurei laimėti, kuriose dalyvavo apie 40 dalyvių ne tik iš Šakių, bet ir Jurbarko, Kauno, Vilkaviškio, Vilniaus, Šiaulių, Alytaus, Klaipėdos. Renginio metu grojo DJ „Stogas“ (Justas Justinas Staugaitis), o vakaro vinimi tapo save „Pravalturo“ direktoriumi prisistatančio Vytauto Mikaičio koncertas.
 
Dalyviai varžėsi septyniose klasėse. Moterų klasėje buvo dvi dalyvės – pirmą vietą laimėjo Ingrida Jakienė iš Šiaulių su „Renault Clio“, antrą vietą užėmė lukšietė Gustė Žukauskaitė su „Subaru Forester“, šiai merginai apskritai tai buvo tik antros varžybos.

Jaunimo klasėje (nepilnamečiai) geriausiai sekėsi Arnui Jakui iš Šiaulių su „Renault Clio Sport“, antras liko Justas Žukauskas iš Lukšių su „Mitsubishi Colt“, o trečią vietą užėmė Tadas Kažemėkaitis iš Keturnaujienos, vairavęs „BMW e36“.

„History“ klasėje (senesni nei 30 m. automobiliai arba vyresni nei 60 m. dalyviai) pirmą vietą užėmė „Honda Civic“ vairavęs Algirdas Gricius iš Kauno, antras liko Ernestas Grabauskas iš Šakių su „VAZ 2103“, o trečias – taip pat šakietis Vytautas Žemaitaitis su „VW Golf II“.

AWD klasėje (visi keturi varomi ratai) varžėsi penki dalyviai. Geriausiai sekėsi ir pirmą vietą iškovojo šakietis Ignas Domeika su „Ford Focus RS“, antrą vietą užėmė kitas šakietis Richardas Martinkevičius su „Ford Focus RS“, trečias – „Audi A4“ vairavęs jurbarkiškis Irmantas Ditkus.

FWD (priekiniai varomi ratai) jėgas išbandė 13 dalyvių. Pirmą vietą iškovojo Algirdas Gricius iš Kauno su „Honda Civic“, antras liko šakietis Vilmantas Karalius su „Mitsubishi Colt“, trečią vietą užėmė taip pat „Mitsubishi Colt“ vairavęs J. Žukauskas iš Lukšių.

Net 16 dalyvių sulaukė RWD klasė (galiniai varomi ratai). Pirmą vietą užėmė jurbarkiškis Ramūnas Brazaitis su „BMW 323“, antras – taip pat jurbarkiškis Aidas Valuckas su „Mazda MX5“, trečias – šakietis I. Domeika su „Toyota MR2“.

Laisvoje klasėje (be apribojimų) varžėsi 27 dalyviai, o prizines vietas išsidalijo šakiečiai.  „Mitsubishi Colt“ vairavęs V. Karalius užėmė pirmą vietą, antras liko I. Domeika su „Toyota MR2“, trečias – R. Martinkevičius taip pat su „Toyota MR2“.

Beje, varžybose buvo surengta ir papildoma Rėmėjų klasė tiems žmonėms, kurie prisideda prie renginių organizavimo. Čia prizines vietas pasidalino kraštiečiai. Pirmą vietą užėmė J. Žukauskas su „Mitsubishi Colt“, antrą vietą laimėjo taip pat „Mitsubishi Colt“ vairavęs Artūras Marcinkevičius, trečias – Paulius Mikelaitis su „BMW 323ti“, o ketvirtas – Adomas Stanaitis su „Toyota Yaris GR“.

Dėl absoliutaus nugalėtojo vardo ir pagrindinės JKSC taurės kovėsi 10 greičiausių dalyvių. Pasak pagrindinio renginio organizatoriaus Gyčio Matusevičiaus, būta išties įtemptos kovos, kadangi dalyviai turėjo vieną vienintelį bandymą, o pirmų penkių dalyvių laikų skirtumas tilpo į pusę sekundės. Neišvengta ir kontaktų su bordiūrais bei kitų gedimų. Visgi greičiausias buvo V. Karalius su „Mitsubishi Colt“, o artimiausias konkurentas nuo jo atsiliko 0,517 sekundės.

Nors oras šeštadienį nelepino, tačiau organizatoriai džiaugiasi pavykusiu renginiu ir užkurtu vakarėliu bei sako, kad tai geriausias jų renginys per septynerius metus. Visgi buvo ir tokių, kuriems kliuvo, kad tokiam renginiui pasirinkta būtent ši vieta.

„Ar tikrai ant savivaldybės pievos reikia pristatyti palapinių, rengti tokius balius ir viešai girtuokliauti? Nėra daugiau kur?“ – piktinosi į redakciją paskambinęs šakietis.

G. Matusevičius teigia, kad renginio vietoje alkoholiu prekiaujama nebuvo, tačiau neneigia, kad neblaivių piliečių renginyje galėjo būti. Visgi patikino, kad leidimas renginiui buvo gautas,  renginys užtruko iki 22 val., o jis asmeniškai sakė neigiamų komentarų nesulaukęs. Priešingai – jį esą pasiekė tik teigiami atsiliepimai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.