Neįgaliuosius džiugino jau aštuntosios sporto žaidynės

neigaliuju_zaidynesPraėjusį penktadienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko jau aštuntosios rajono neįgaliųjų sporto žaidynės, kur įvairią negalią turintys rajono gyventojai savo jėgas galėjo išbandyti penkiose skirtingose rungtyse.

Nuotr. Viena iš didžiausio varžybų dalyvių dėmesio sulaukusių rungčių – kamuoliuko mėtymas.

Šiais metais žaidynėse, kurios itin laukiamos rajono neįgaliųjų, rankų lenkimo, smiginio, baudų bei kamuoliuko mėtymo bei lenktynių vežimėliais rungtyse susirungė 120 neįgaliųjų.

Rankų lenkime tarp vyrų geriausiai pasirodė šakietis Vidmantas Baltrušaitis, antrąją vietą užėmė naumiestietis Albinas Urbonas, trečiąją – sudargietis Antanas Vaitkevičius. Tarp moterų šioje rungtyje pirmąją vietą iškovojo sudargietė Violeta Trumpaitienė, antroji liko jos kraštietė Joana Janušytė, trečiąją vietą laimėjo kriūkietė Irena Urbšienė.
 
Smiginį taikliausiai mėtė naumiestietis Juozas Baltrušaitis, antrasis liko šakietis Audrius Murauskas, trečiąją vietą užėmė šakietis Remigijus Tamulaitis. Tarp moterų šioje rungtyje geriausiai sekėsi Elvyrai Kasparaitienei iš Sutrikusio intelekto žmonių dienos centro, kuri užnugaryje paliko Aldoną Gerdžiūnienę iš Lukšių bei Ligitą Baranauskienę iš Liepalotų.  

Baudas taikliausiai mėtė ir pirmąsias vietas laimėjo sudargietė Jonata Janušytė ir barzdiškis Tomas Skeptimas, antrieji liko gelgaudiškietė Aldona Bartkuvienė ir šakietis Martynas Černeckis, trečiąsias vietas laimėjo sudargiečiai Violeta Trumpaitienė ir Antanas Vaitkevičius.

Vežimėlių lenktynėse tarp vyrų greičiausiai važiavo šakietis Vytas Strakauskas, antrasis liko lukšietis Vytas Gailiūnas, o trečiąją vietą užėmė pats Neįgaliųjų draugijos pirmininkas Saulius Rakauskas. Tarp moterų šioje rungtyje neįveikiama buvo gelgaudiškietė Rasa Skeiverienė, antrąją vietą užėmė šakietė Laima Ramanauskaitė.

Kamuoliuko mėtyme į taikinį pirmąsias vietas iškovojo sudargiečiai Joana Janušytė ir Rytis Trumpaitis, antrosios vietos atiteko sudargietei Reginai Lenktaitienei bei gelgaudiškiečiui Rimantui Žukaičiui, trečiąsias vietas užėmė liepalotiškė Aldona Sutkuvienė ir lukšietis Vytas Strakauskas.

Komandinėje įskaitoje pirmoji vieta atiteko naumiestiečiams, antroji – diabeto klubui „Linelis“ trečiąja vieta džiaugėsi Gelgaudiškio, o ketvirtąja – Sudargo seniūnijos. Šios  vietos buvo skiriamos atsižvelgiant į dalyvių gausumą. Specialiais prizais pagerbtos jauniausia varžybų dalyvė sudargietė J. Janušytė, kuri prizines vietas pelnė net keliose rungtyse, bei vyriausia dalyvė – naumiestietė Janina Kemežienė. Pastaroji buvo apdovanota ir specialiu Socialinės paramos skyriaus prizu. Skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, sveikindama aktyvią ir nuolatinę varžybų dalyvę, ragino ją laikyti pavyzdžiu. Prizininkams buvo išdalinta gausybė taurių ir medalių, o papildomo dėmesio susilaukė ir Sutrikusio intelekto žmonių dienos centro lankytojai, ypač džiūgavę įsteigtais prizais.

Tradicinėmis sporto žaidynėmis, kurias organizuoja Neįgaliųjų draugija bei Švietimo ir sporto skyrius, siekiama sukviesti į sporto aikštynus bet kokio amžiaus, regėjimo, klausos, intelekto, judėjimo ir kitus sutrikimus turinčius neįgaliuosius. Jiems sudarytos sąlygos bendrauti, varžytis ir siekti sportinių rezultatų pagal savo išgales. Be to, taip propaguojama ir sveika gyvensena. Kaip rodo praktika, žaidynės kiekvienais metais sulaukia ypač didelio dalyvių dėmesio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.