Kai nugali jaunatviškas entuziazmas...

slalomas2Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį sekmadienį buvusiame Griškabūdžio aerodrome vyko Atviros rajono lengvųjų automobilių slalomo varžybos, kurias sumanė aktyvus šio sporto entuziastas Tadas Viliūšis ir, padedamas būrio bendraminčių, pasiekė, kad pirmas blynas nebūtų prisvilęs.

Nuotr. AWD klasėje nepralenkiamas buvo A. Antanaitis, varžybose pasiekęs ir absoliučiai geriausią rezultatą.

Entuziastingas šio sporto mėgėjas Tadas Viliūšis dažnai pats dalyvaudavo tokiose varžybose, tačiau pagrindinio organizatoriaus vaidmenį teko išbandyti pirmą kartą. Tiesiog vieną dieną jam kilo mintis surengti slalomo varžybas ir kaip tarė, taip ir padarė. Iš dalyvių bei žiūrovų atsiliepimų aišku, kad šakiečiui pirmas blynas tikrai neprisvilo, o ateityje tokių varžybų, tikėtina, sulauksime ir daugiau. Jaunimas su T. Viliūšiu priešaky planuoja įsteigti sporto klubą ir toliau organizuoti varžybas. Visgi jis nelinkęs sureikšminti nei ateities planų nei savaitgalį suorganizuotų varžybų, nes tikina, kad vienam viso to nebūtų pavykę pasiekti. Jam padėjo bendraminčiai Arminas Chokas, Aidas Vizgirda, Deividas Dijokas, Andrius Vasiliauskas, Edvinas Gudaitis, Martynas Žaliaduonis, Ernestas Grabauskas, Ignas Šitkauskas, Žydrūnas Naujokaitis, Kęstutis Chokas. Belieka pasidžiaugti, kad jaunatviškas entuziazmas nugali ir paneigia kalbas, jog jaunimas tik dejuoja ir nieko neveikia. Štai renginys, pritraukęs nemažą būrį šio sporto aistruolių.
 
Daugiau nei 40 dalyvių ne tik iš Šakių rajono, bet ir iš Vilniaus, Panevėžio bei Šiaulių varžėsi penkiose klasėse: priekiu (FWD), galu (RWD) ir visais varomais ratais (AWD) bei moterų ir jaunių klasėse. Pastarojoje važiavo jaunimas nuo 12 iki 18 metų, tačiau jiems reikėjo turėti tėvų sutikimą ir šalia turėjo sėdėti suaugęs asmuo. Tokių entuziastų atsirado keturi. Geriausiai tarp jų sekėsi Edvinui Savickui, antras liko Gytis Baltrušaitis, o trečiąją vietą užėmė Martynas Pikčilingis.

FWD klasėse varžėsi daugiausiai, net dvidešimt, dalyvių. Čia nepralenkiamas buvo Giedrius Plančiūnas, trasą įveikęs per 58.84 s. Antroje vietoje liko Vidas Valuckas, trečiąją vietą laimėjo Haroldas Šiuika.  

RWD klasėje pirmąją vietą iškovojo Marius Savukaitis, antrąją vietą užėmė Kęstutis Viliūšis, o trečiąją – Donatas Pečiulis. Šioje klasėje iš viso varžėsi 13 sportininkų.

AWD klasėje nepralenkiamas buvo Andrius Antanaitis, kuris varžybų metu pasiekė ir absoliučiai geriausią rezultatą – 57.93 s. Antroje vietoje liko Ignas Domeika, o trečiąją vietą laimėjo Igoris Aleksevič.

Moterų klasėje, kurioje varžėsi šešios atstovės, geriausiai sekėsi Agnei Grybaitei. Jos neįveikė antroje vietoje likusi Norvilė Kasparavičiūtė bei trečiąją vietą užėmusi Odeta Sakalauskienė. Visiems dalyviams atiteko Švietimo ir sporto skyriaus taurės, medaliai, diplomai bei rėmėjų įsteigti prizai. Pertraukų metu susirinkusiųjų dėmesį traukė Pauliaus Labanausko „Stunt Show“ pasirodymas.

Organizatoriai dėkoja rengėjo globėjui Gintautui Kniukštai bei pagrindiniams rėmėjams – UAB „Agrogimas“, Rasai ir Vidmantui Martinaičiams, Edvinui Gudaičiui, UAB „Hidrokesta“, VšĮ „Šakių ligoninė“ IĮ „Vidla“ bei www.fen.lt.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.