Regionų krepšinio lygoje startuos jaunieji šakiečiai

jksc komandaSpalio 25 dieną Lietuvos regionų krepšinio lygos (RKL) čempionate Šakiams atstovaus Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro jaunių vaikinų (iki 17 metų) krepšinio komanda, kurią treniruoja Roma Paškevičiūtė.
 
Nuotr. Jaunimo kūrybos ir  sporto centro jaunių vaikinų komanda šiemet rajono garbę gins Regionų krepšinio lygos čempionate.
 
Praėjusiame RKL sezone Šakiai neturėjo savo atstovo. Mat ne vienerius metus miesto garbę šioje lygoje gynęs „Zanavykas“ pernai perėjo žaisti  į aukštesnę – Nacionalinę krepšinio lygą. Tad jaunieji šakiečiai šiemet pirmą kartą išmėgins savo jėgas RKL čempionate.

Pasak R.Paškevičiūtės, vaikinų komanda treniruotis pradėjo nuo 2007 metų, kai jaunieji krepšininkai mokėsi penktoje klasėje. „Iš pradžių krepšinį žaisti norėjo labai daug vaikų. Treniruotis pradėjome Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje. Vėliau persikėlėme į Jaunimo kūrybos ir sporto centro salę. Iš didelio būrio sportininkų liko tik kantriausieji, - pasakojo trenerė. – Susiformavęs branduolys liko iki šių dienų.“ 2008  metais komanda pradėjo žaisti Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) organizuojamuose čempionatuose pagal atskiras amžiaus grupes. Kiekvienais metais ji patekdavo į II varžybų etapą, o pernai, žaisdami MKL jaunių vaikinų B pogrupyje, pateko į III varžybų etapą.

Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro vaikinų krepšinio komandos, kurios sudėtyje  Edvinas Skulsčius, Lukas Patašius, Marius Pavalkis, Marijus Siegel, Martynas Kriaučiūnas, Domantas Inkrata, Deimantas Naujokaitis, Justas Sakalauskas, Dovydas Balčiūnas, Lukas Damušis, Martynas Švelnys ir Giedrius  Tamošaitis, tikslas - MKL ir EMSI – RKL čempionatuose patekti bent į atkrintamąsias varžybas.

MKL čempionate Šakių JKSC komanda trečio diviziono B pogrupyje kartu su Alytaus SRC, Kaišiadorių KKSC, Kauno Tornado KM II – „Asfina“, Marijampolės ŽSM, Kazlų Rūdos SC, Šakių SK „Trigada“ ir Marijampolės KK „Kadis“ varžysis dėl patekimo į tolimesnį varžybų etapą. Iki  II varžybų etapo reikės sužaisti 14 rungtynių.

RKL šiemet rungtyniaus 34 komandos, suskirstytos į du divizionus pagal pajėgumą: A (14 komandų) ir B (20 komandų). Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro vaikinų krepšinio komanda varžysis B diviziono A grupėje kartu su Lietuvos kurčiųjų sporto klubu, Prienų „Rūdupiu KKSC“, Pabradės TTS, Vilniaus KM, Marijampolės „Sūduva – Mantinga2“, Anykščių „KKSC – Volupis“, Ignalinos „Ignalinos“ ir Marijampolės ŽSM komandomis. Pirmajame čempionato etape šios komandos sužais po trejas tarpusavio rungtynes, į atkrintamąsias pateks po aštuonias geriausias kiekvienos grupės komandas. Iki atkrintamųjų varžybų reikės sužaisti 27 rungtynes. Naujasis EMSI – RKL čempionato B diviziono sezonas šakiečių komandai prasidės išvykoje - spalio 25 dieną su Ignalinos „Ignalina“. Kitas rungtynes spalio 26 dieną šakiečiai  žais namų aikštelėje su Anykščių „KKSC - Volupis“ komanda.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.