Sporto klubų sąjunga ketina inicijuoti specialaus fondo steigimą

Rugsėjo 6 dieną vyko Šakių rajono sporto klubų sąjungos susirinkimas, kuriame buvo aptarta liepos mėnesį vykusi sporto šventė, sporto projektų ir nario mokesčio klausimai bei kreipimasis į rajono savivaldybės tarybą dėl specialaus fondo įsteigimo.
 
Pasak klubo valdybos nario Kęstučio Smirnovo, pirmas blynas neprisvilo -  Sporto klubų sąjungos ir Šakių kultūros centro organizuota miesto šventė tikrai pavyko. Sportinę dalį organizavę Sąjungos nariai džiaugėsi, kad varžybose dalyvavo daug futbolo ir krepšinio komandų, dviračių sporto mėgėjų, šaudymo aistruolių, vyko Rytų kovos menų parodomoji programa. „Susirinkimo metu buvo nuspręsta ir toliau miesto šventės metu  organizuoti bendras sportines varžybas, kuriose galėtų dalyvauti visų susivienijusių sporto klubų atstovai“, - pasakojo K.Smirnovas.

Šakių rajono sporto klubų sąjungos nariai aptarė ir savivaldybėje iki rugsėjo 9 dienos paskelbtą sporto paraiškų teikimą. Vienas iš tikslų – organizuoti bendrą konferenciją. Mat, K.Smirnovo teigimu, per dvidešimt Nepriklausomybės metų rajone niekad į vieną vietą nebuvo sukviesti sporto klubų vadovai, sportininkai ir visuomenė, kur būtų aptarta rajono sportinė situacija, sportinė bazė, aukščiausi pasiekimai, galimybės, prioritetai ir trūkumai. „Nežinau, ar gausime finansavimą, tačiau bet kokiu atveju tokią konferenciją esame numatę organizuoti šių metų lapkričio viduryje“, - kalbėjo pašnekovas.

Susirinkimo metu nuspręsta visai atsisakyti nario mokesčio, paliekant tik vienkartinį stojamąjį įnašą, kad prie dvylikos  esamų sąjungos narių galėtų prisijungti ir likę rajono sporto klubai. Bendras jų tikslas – susivienyti ir organizuoti bendrus trenerių mokymus, teikti naujausią informaciją, atstovauti rajone ir respublikoje. „Tai turėtų būti stipri ir vieninga organizacija, padedanti siekti aukštų sportinių rezultatų, - teigė K.Smirnovas. - Be abejo, pirmutinis sąjungos tikslas - Šakiuose turėti bent vieną profesionalų, visus reikalavimus atitinkantį ir minkštąsias dangas turintį stadioną, kuriame galėtų treniruotis visų sporto šakų atstovai. Apmaudu, kad kiti miestai jau turi net ne po vieną, o po keletą tokių stadionų.“

Be to, Šakių rajono sporto klubų sąjungos nariai pritarė gražiam savivaldybės mero Juozo Bertašiaus sprendimui po tris šimtukus iš abitūros egzaminų surinkusiems rajono moksleiviams skirti pinigines premijas. „Mūsų manymu, reikėtų numatyti specialų fondą, kuriuo būtų galima pasinaudoti skiriant premijas net tik geriausiai besimokantiems, bet ir geriausiems sportininkams, menininkams, kultūrininkams, - įsitikinęs sąjungos valdybos narys. – Todėl nusprendėme kreiptis į rajono tarybos narius su prašymu paruošti taisykles, kaip pagerbti visus, garsinančius mūsų rajoną ir iškovojančius aukščiausius apdovanojimus Lietuvoje ir pasaulyje.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.