Medžių energetika

Visos pasaulio religijos visais laikais medžiams teikė didžiulę simbolinę ir mistinę reikšmę. Apie medį sukurta daugybė legendų, jo motyvai nuolat sutinkami liaudies mene. Medis – tai mikrokosmoso simbolis. Su juo galima bendrauti ir prašyti patarimo. Tereikia prisiglausti prie medžio kamieno kakta ir delnais arba nugara, pakaušiu ir nuleistų rankų delnais.

Mokslininkai tvirtina, kad medžiai padeda žmogui susigrąžinti prarastas jėgas, nes jie skleidžia stiprią bioenergiją. Tokius medžius atskirti nesunku - šalia jų 5 - 6 metrų atstumu nepajėgia užaugti kiti medžiai, pasodinti ar išdygę jie nuskursta veikiami stiprios kaimyno energijos.

Pilnatis, jaunatis ir užtemimai – netinkamas metas naudotis medžio energija. Delčia tinka blogos energijos nuėmimui, o priešpilnis - pasikrovimui. Žiemą medžių energija susilpnėja. Kiekvienas iš mūsų gali pasirinkti savo medį. Tai gali būti ir sena obelis, auganti  jūsų sode, ir gražuolis ąžuolas, išsikerojęs miško palaukėje. Įvairūs medžiai veikia skirtingai: nuramina, gydo, papildo energetiką, nuima stresus.

Ąžuolas – stiprios bioenergetinės galios medis. Tiesioginio kontakto su juo metu žmogus gauna galimai maksimalų gyvybinės energijos kiekį. Tačiau sunkiai sergantiems žmonėms, nereikėtų daug bendrauti su šiuo medžiu. Tai - karių ir kovotojų medis. Jis ne tik gali sustiprinti, užkrauti gyvybinės energijos, bet ir pakeisti mintis. Pasivaikščiojimas po ąžuolyną normalizuoja kraujo spaudimą, pagerina širdies ir nervų sistemos darbą.  
 
Beržą dažnai vadina gyvenimo medžiu. Tai nepaprastai geros energetikos medis. Prie beržo reikėtų glaustis sergantiems, nusilpusiems, sveikstantiems žmonėms. Švelni beržo energetika sugrąžina jėgas, palengvina skausmus, padeda pasveikti ir susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą. Jei gimus kūdikiui netoli namų pasodinsite beržą, vaikui augant jis taps jo dvasine atrama.

Klevas – medis, visiems žmonėms padedantis atgauti dvasinę pusiausvyrą, nusiraminimą, pasitikėjimą savimi. Tai vidinės energetinės jėgos subalansavimo medis. Jis sugeria visas emocijas ir nuo jų atpalaiduoja, todėl ypač tinka įtemptą darbą dirbantiems ir nuolat skubantiems žmonėms.

Jei jūsų gyvenime atėjo svarbus apsisprendimo momentas, jei sprendžiasi jūsų likimas – padės pušis. Tai – ramybės ir dvasingumo medis. Šio medžio aura tokia stipri, kad gali bent trumpam jus kilstelti į dvasinių ir kūrybinių atradimų aukštumas. Po pušynus rekomenduojama vaikščioti ne tik kvėpavimo takų ir plaučių ligomis sergantiesiems žmonėms, prisiglaudus prie pušies dingsta susierzinimas ir nusivylimas, kasdien besikaupiantis nerimas.

Eglė – medis teikiantis energetiką ištisus metus, net ir žiemą. Jos energetika nėra ypatingai stipri, tačiau ji padeda kontroliuoti emocijas, pažvelgti į gyvenimą filosofiškai. Eglės poveikį pajusite ne iš karto, tik po keleto dienų sieloje prašviesės, nerimas nutols.

Obelis – moters jėgos simbolis. Jos energetika stipriai veikia drovias, užsidariusias ir nepasitikinčias savimi mergaites, ji padeda suvokti, kokio vyro ieškoti. Mūsų protėviai tikėjo, kad užmigusi po obelimi mergaitė gali susapnuoti likimo skirtąjį. Tačiau nepamirškite, kad obeliai neegzistuoja moralės normos – tik Gamtos šauksmas.

Akacija – medis gimdantis gyvybę. Gilioje senovėje pagonių poros prašydavo sveiko kūdikio. Buvo tikima, kad akacijos energetika padidina vaisingumą, pažadina giminės tęsimo instinktą tiek vyrams, tiek moterims. Liesdamas jos kamieną, žmogus įgauna žvalumo, pajunta palengvėjimą, pasitaiso jo nuotaika.

Senovėje drebulė laikyta magišku medžiu, sugeriančiu neigiamą energiją. Prisiglaudę prie drebulės atsikratysite energetinių vampyrų įtakos ir sušvelninsite nužiūrėjimo pasekmes. Bendravimas su šiuo medžiu padeda neurozių atveju, kai vargina įkyrios mintys ir nepagrįsta baimė. Drebulė – tai energijos, nepriklausančios materialiam mūsų pasauliui, laidininkas.

Kaštonas – kaip srauni upė nuplaus nereikšmingus negalavimus, tačiau „prisijungti“ prie šio srauto negalėsite. Tai medis – egoistas, tačiau galite tikėtis iš jo siurprizų – laimingų aplinkybių sutapimo, malonių staigmenų. Japonų medikai pataria prisirinkti kaštonų vaisų ir laikyti juos miegamajame arba nešiotis kišenėje. Šio medžio energetika puikiai apsaugo nuo peršalimo ligų, plaučių uždegimo ar bronchito.

Jei sieloje chaosas ir norisi viską sudėlioti į savo vietas – kreipkitės į lazdyną. Tai labai jautrus neteisybei medis. Jei negalite šaltakraujiškai mąstyti ir jaučiatės nepelnytai skriaudžiamas likimo, lazdynas gali jums suteikti palengvėjimą, tačiau nepamirškite, kad dėl savo bėdų dažniausiai kalti esame mes patys, o ne aplinkiniai.

Alksnis padeda palaikyti ir stiprinti giminystės ryšius. Tai medis globojantis šeimas. Jei ateisite prie alksnio su šeimyninių santykių problemomis, jis mielai padės jums rasti jų sprendimą. Tai medis moterims – šeimyninio židinio saugotojoms, padedantis pririšti vyrą prie namų ir šeimos.

Parapsichologai teigia, kad pasisemti energijos iš medžių žmogus turi eiti tik su geromis mintimis. Pajutus teigiamą medžio energiją, patartina 5 – 7 minutes pastovėti prisiglaudus prie jo nugara, nes per stuburo smegenis energija intensyviau sklinda po visą kūną.

Asta Gvildienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.