Virusas plinta, bet daugėja ir pasveikusiųjų

Nors koronavirusas niekur nesitraukia, bet šią savaitę džiugina nemažas pasveikusiųjų skaičius. Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis informavo, kad per pastarąsias tris dienas pranešta apie 34 pasveikusius asmenis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, šiuo metu rajone yra nustatyti 309 Covid-19 atvejai, antradienį pranešta apie 16 naujų susirgimo atvejų, trečiadienį – 13 atvejų.
 
Anot ekstremalių situacijų vadovo, administracijos direktoriaus pavaduotojo, ketvirtadienio rytą iš NVSC  savivaldybė yra gavusi informaciją apie penkis naujus susirgimo atvejus, tačiau ši informacija, pasak R. Juškaičio, dar gali keistis ir bus papildyta, kai bus pranešta apie kitus ištirtus ėminius. Visi pastarąją savaitę susirgusiųjų atvejai daugiausiai yra šeiminiai, nors pranešta ir apie du užsikrėtusius darbuotojus iš Šakių ligoninės bei vieną čia pat užsikrėtusią pacientę. Taip pat dėl vieno susirgimo atvejo nuo ketvirtadienio Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos pirmokėliai išėjo mokytis nuotoliniu būdu. Kartu su naujais susirgimais iš viso šiuo metu saviizoliacijoje yra 433 rajono gyventojai. Pasak R. Juškaičio, Registrų centro duomenimis, per visą šį pandeminį laikotarpį rajone turime 136 pasveikusius asmenis, o tai yra gan džiuginantys skaičiai.

„Pasveikusiųjų tendencija yra gera, o ta susirgimų kreivė irgi leidžiasi šiek tiek žemyn. Jeigu imsime lyginti rajono susirgimų skaičių su Lietuvos vidurkiu, tai pamatysime, kad mes beveik šiandien dienai atitinkame tą vidurkį, o tarp savivaldybių stovime kažkur per viduriuką“, – sako R. Juškaitis.

Anot administracijos direktoriaus pavaduotojo, šiuo metu taip pat aktyviai atliekama ir daugiabučių namų laiptinių dezinfekcija. Kam reikalinga dezinfekcija, sprendžia ne savivaldybė ar tą atliekanti įmonė, o informacija ir nurodymus apie privalomą dezinfekciją jie gauna iš Marijampolės NVSC.  

Šią savaitę Šakių mobiliajame punkte kasdien imama po 36 ėminius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.