Sergamumo kreivė ir toliau krinta žemyn

Sergamumo kreivė tiek šalyje, tiek rajone toliau krinta žemyn. Visgi reiktų nepamiršti ir naujovių – nuo pirmadienio viešose vietose galimos tik medicininės kaukės.

Pirmadienio duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų teko 947 atvejai, šalyje – 1 tūkst. 196. Sergančių – 238, iš jų 11 gydomi ligoninėse, saviizoliacijoje, kartu su sergančiaisiais, – 272. Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, situacija išties stabili, židinių nedaugėja, o optimizmo teikia gerėjantys sergamumo rodikliai. Septynių dienų naujų atvejų vidurkis nukrito iki 15 atvejų per dieną. Per paskutiniąsias keturias dienas fiksuotas 41 susirgimas (25 moterys ir 16 vyrų), iš jų daugiausiai, 29 ligos atvejai, nustatyti asmenims iki 65-erių, penki atvejai – asmenims iki 18 metų, septyni – asmenims, vyresniems nei 65-erių.
 
Kasdien mobiliame patikros punkte galima atlikti 95 testus (50 PGR ir 45 antigenų). Pastebima tendencija, kad laisvų vietų testams atlikti dažniausiai trūksta tik pirmadieniais, po savaitgalio, visomis kitomis dienomis vietų trūkumo nebūna.

Per savaitę paskiepyti 454 žmonės: 87 iš jų gavo pirmąją vakcinos dozę, 46 paskiepyti antrąja, o 321 – trečiąja, sustiprinančiąja vakcinos doze.

Iš viso rajone vakcinuota 17 tūkst. 809 asmenys arba 68,3 proc. gyventojų, imunizacija sudaro 74,1 proc. Atitinkamai Lietuvoje paskiepytų žmonių yra 65,8 proc., imunizuotų – 73,2 proc. Beje, rajone 35–44 metų amžiaus grupė pasiekė ypač gerą rodiklį – perkopė 99 proc. vakcinavimo ribą.

Nuo pirmadienio visoje šalyje įsigalioja naujos taisyklės – viešose vietose privaloma dėvėti tik medicinines kaukes ir respiratorius. Už medžiaginių kaukių ar kitų veidą dengiančių priemonių dėvėjimą gali grėsti nuobaudos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.