Šakiečiai gimnazistai mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti rusų kalba

Šiais mokslo metais Šakių „Žiburio“ gimnazija pradėjo vykdyti tarptautinį „eTwinning Plus“ projektą „UNESCO paveldas mūsų šalyse“, kuris buvo tikslingai integruotas į rusų kalbos pamokas, siekiant bendrauti ir bendradarbiauti rusų kalba.
 
Pasak projekto vadovės Šakių „Žiburio“ gimnazijos rusų kalbos mokytojos Tatjanos Gaudinskienės, „eTwinning“ projektas vykdomas nuo 2006 metų. „Prieš aštuonetą metų užsimezgusi draugystė su Čekijos ir Estijos mokyklomis skatino tęsti projektą ir ieškoti naujų partnerių. Kadangi šių metų projektas „UNESCO paveldas mūsų šalyse“ integruotas į rusų kalbos pamokas, buvo ieškoma partnerių, su kuriais galėtume bendrauti ir bendradarbiauti rusų kalba, - pasakojo mokytoja. – Taip jis sujungė 12 mokyklų iš Lietuvos, Čekijos, Estijos, Slovakijos, Armėnijos, Ukrainos, Gruzijos, Azerbaidžano ir Moldovos.“

T.Gaudinskienės teigimu, ši projektinė veikla buvo virtuali kelionė po UNESCO paveldo objektus Lietuvoje ir projekto partnerių šalyse. „Naudodamiesi informacinėmis technologijomis mes kūrėme filmukus ir skaidres apie UNESCO paveldą savo šalyje ir talpinome virtualioje klasėje TwinSpace. Tą patį darė ir mūsų partneriai. Tokiu būdu mes supažindinome partnerius su UNESCO paveldu Lietuvoje ir sužinojome apie šį paveldą partnerių šalyse“, - projekto specifiką pristatė pašnekovė.

Per šiuos metus „Žiburio“ gimnazistai projekto partneriams pristatė Kernavę, Baltijos kelią, Kuršių Neriją, kryždirbystę, Dainų šventę ir kitus žymius UNESKO objektus. Virtualių konferencijų ir pokalbių Skype metu buvo galima aptarti pateiktą medžiagą, pasidalyti įspūdžiais ir pastabomis. Pasak  mokytojos, ši projektinė veikla taip įtraukė visus moksleivius, kad ketinama ją pratęsti dar ir ateinantį rugsėjį, nes jau subrandinta idėja internetinėje erdvėje organizuoti viktoriną, kurios metu kiekvienas projekto dalyvis paruoš ir užduos klausimus apie savo pateiktus paveldo objektus.

Programa „eTwinning Plus“ - tai programos „eTwinning“ plėtra į kaimynines Europos šalis. Ši programa apima šešias šalis: penkias iš Europos kaimynystės – Armėniją, Azerbaidžaną, Gruziją, Moldovą ir Ukrainą (jos dalyvauja Rytų partnerystėje)  ir vieną iš Europos — Viduržemio jūros regiono partnerystės (EUROMED) - Tunisą.

Džiugu, kad „eTwinning“ programa, naudojantis informacinėmis ir komunikacinėmis technologijomis (IKT), skatina mokyklų bendradarbiavimą Europoje, teikdama paramą, įrankius ir paslaugas, kad mokyklos galėtų lengvai užmegzti ilgalaikes ar trumpalaikes partnerystes bet kuria tema.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.