Paaiškėjo pirmųjų brandos egzaminų rezultatai

Praėjusį antradienį daugiau nei 15 tūkst. šalies abiturientų laikė istorijos valstybinį brandos egzaminą. Rajone jį rinkosi 161 moksleivis. Kol laukiama valstybinių brandos egzaminų rezultatų, jau žinomi pirmieji menų ir technologijų mokyklinių egzaminų įvertinimai. Kaip ir kasmet, populiaresnis buvo technologijų egzaminas.
 
Nuo kovo 10 iki gegužės 29 dienos savose mokyklose technologijų egzaminą turėjo laikyti 72 kandidatai, tačiau net 13 į jį neatvyko. Bendras vidutinis visų laikiusiųjų balas – 8,61.

Daugiausiai abiturientų (net 49) į technologijų egzaminą užsiregistravo Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje. Nepaisant to, net 12 moksleivių  šiame egzamine nedalyvavo. Bendras vidutinis egzaminą laikiusių naumiestiečių balas - 7,86. Septyni abiturientai įvertinti aukščiausiu balu.

Geriausiai technologijų egzaminą išlaikė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientai. Iš devynių moksleivių net keturi buvo įvertinti dešimtukais. Bendras išlaikiusiųjų vidurkis – 9,22. Gerai įvertintos ir Griškabūdžio gimnazistų žinios. Nors dešimtuką gavo tik vienas iš dvylikos laikiusiųjų, tačiau  aštuoni abiturientai buvo įvertinti devynetais. Bendras vidutinis balas – 8,75.

Tuo pačiu metu vyko ir menų mokyklinis brandos egzaminas. Jį šiemet rinkosi 34 abiturientai, tačiau į galutinę patikrą devyni iš jų neatvyko. Vidutinis visų laikiusiųjų balas – 9,33.

Daugiausiai menų egzaminą rinkosi  Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleiviai. Iš šešiolikos kandidatų į egzaminą atvyko dvylika. Du iš jų buvo įvertinti aukščiausiu balu. Vidutinis laikiusiųjų balas – 7,92.

Geriausiai menų  egzaminą išlaikė Šakių „Žiburio“ ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų abiturientai. Visų laikiusiųjų žinios buvo įvertintos dešimtukais.

Menai prie širdies buvo ir penkiems Griškabūdžio gimnazistams. Dviejų darbai buvo įvertinti aukščiausiu balu, trys  gavo devynetus. Bendras vidutinis balas – 9,40.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.