Tarp geriausių Lietuvos mokytojų - Vilija Meškaitienė

meskaitieneAntradienį Vyriausybės rūmuose penkiems geriausiems 2014 metų mokytojams buvo įteiktos Metų mokytojo premijos.  Tarp jų ir Šakių „Varpo“ mokyklos lietuvių kalbos ir teatro mokytoja, mokyklos vaikų ir jaunimo dramos studijos vadovė ir režisierė Vilija Meškaitienė.
 
Nuotr. V. Meškaitienė – Metų mokytojo premijos laureatė, premiją įteikia ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.
 
Šakių „Varpo“ mokyklos lietuvių kalbos mokytojos metodininkės, teatro mokytojos ekspertės, mokyklos vaikų ir jaunimo dramos studijos vadovės ir režisierės Vilijos Meškaitienės lietuvių kalbos ir literatūros pamokos, teatro pamokos ir dramos studijos veikla yra neatsiejami dalykai. Savo patirtimi mokytoja dalijasi su šalies pedagogais, dalyvauja seminaruose, yra publikavusi daug straipsnių.

Nuo 1992 metų mokytojos iniciatyva, pritariant mokyklos bendruomenei ir rajono savivaldybės administracijai, mokykloje organizuojama iš pradžių rajoninė, po to respublikinė ir net tarptautinė (1998 - 2001 m.) vaikų ir jaunimo teatrų šventė „Scenos pavasaris“. 2014 metais šis renginys tradiciniuose Šakių rajono mokinių tarybos rinkimuose paskelbtas „Metų renginiu“.

Didžiausi mokytojos V. Meškaitienės ir jos ugdytinių pasiekimai – neformaliojo švietimo veikloje. Jos mokiniai - daugkartiniai  Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso laureatai. Per metus mokytoja sukuria po keletą spektaklių, kurie tampa Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūrų, švenčių, festivalių diplomantais ir laureatais, dalyvauja tarptautiniuose teatrų festivaliuose.  2011 metais mokytojos vadovaujamas dramos kolektyvas,  kaip geriausias vaikų ir jaunimo teatras, apdovanotas „Aukso paukšte“.

Metų mokytojo premiją (4 tūkst. 560 eurų) švietimo ir mokslo ministras skiria už reikšmingiausius pedagogikos srities darbus, visuomenės demokratinės kultūros, žmogiškųjų ir pilietinių vertybių ugdymą. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija. Metų mokytojo premiją Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1998 -aisiais. Iki šiol premijomis apdovanota daugiau nei 80 mokytojų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.