Turkai stebėjosi mokinių draugiškumu, rodoma pagarba bei laisvės pojūčiu scenoje

turku vizitasPaskutinėmis sausio dienomis Slavikų pagrindinėje mokykloje su atsakomuoju vizitu lankėsi penki mokytojai iš Turkijos Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi mokyklos. Tarptautinio projekto dėka jie galėjo pasidalyti idėjomis, susipažinti su kitokia kultūra, vieni iš kitų pasisemti bendradarbiavimo ir konfliktų sprendimo patirties.
 
Nuotr. Svečiai iš Turkijos liko sužavėti žiemiška Lietuva, ypač Sudargo piliakalniais, Panemunės, Raudonės, Trakų pilimis.
 
Slavikų pagrindinės mokyklos mokytojos S. Mikelionienė ir R. Konteikienė kartu su trimis pedagogėmis iš Italijos praėjusiais metais dalyvavo Erasmus KA1 projekto „Bendravimas ir konfliktų sprendimo būdai“ pristatyme Balikesir miesto Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi mokykloje, Turkijoje.

Ši mokykla nustebino moderniomis  technologinėmis priemonėmis, nuosava observatorija, patogiai įrengta sporto sale. Mokytoja S. Mikelionienė dalyvavo 9 klasės anglų kalbos pamokoje. Visi 34 moksleiviai uždavė begalę klausimų apie Lietuvą, jos kultūrą bei kitas įvairias temas. Po mūsų šalies bei  mažos kaimo mokyklos pristatymo, Turkijos mokytojai liko sužavėti pastarosios paprastumu, žalia aplinka ir nekantravo apsilankyti, pasak jų, šioje pasaka dvelkiančioje vietoje. Tad jau tuomet buvo suplanuoti atsakomieji vizitai į Slavikų pagrindinę mokyklą sausio bei birželio mėnesiais.

Atvykę į Lietuvą penki Turkijos mokytojai domėjosi Slavikų pagrindinėje mokykloje taikomomis drausminimo bei skatinimo priemonėmis, pabendravo su įvairių dalykų mokytojais. Svečiai turėjo galimybę apsilankyti ir Plokščių mokykloje - daugiafunkciame centre, palyginti Turkijos bei Lietuvos švietimo sistemas, kartu su Slavikų pagrindinės mokyklos mokiniais dalyvauti ugdymo karjerai įgyvendinimo veiklose (susitikime su pasieniečiais), edukacinėse programose Zanavykų muziejuje (dekoravo suvenyrines skryneles) bei Ritinių bendruomenės Sūrių namuose (stebėjo kaimiško varškės sūrio gamybos procesą).

Stebėdami pamokas, dalyvaudami šeimų sporto bei pusmečio šventėse, mokytojai iš Turkijos stebėjosi mokinių draugiškumu, rodoma pagarba bei laisvės pojūčiu scenoje. Be to, atvykę iš gana šiltos Turkijos dalies, Balikesir miesto, jie galėjo pasidžiaugti sniegu ir žiemiška Lietuva. Svečiai grožėjosi baltais Sudargo piliakalniais, Panemunės, Raudonės, Trakų pilimis ir namo išvyko žadėdami sugrįžti čia vasarą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.