„Varpo“ dramos aštuntokai jau išaugo šios mokyklos sceną

spektaklis pelyte zita
Pasaką apie pelytę Zitą scenoje seka aštuntokės (iš kairės): Ieva Martinaitytė, Austėja Verpečinskaitė, Goda Bernotaitė ir Goda Januškevičiūtė. V. Venslovaičio nuotr.

Neseniai spektakliu „Meilė džiazas ir velnias“ (pagal J. Grušą) su scena (tikėtina, tik laikinai) atsisveikino „Žiburio“ gimnazijos abiturientai, o praėjusį ketvirtadienį jau „Varpo“ dramos studijos artistai pristatė dar vieną premjerą, šįkart pagal V. V. Landsbergio pjesę „Pelytė Zita“, kur pagrindinius vaidmenis atliko ir su šios mokyklos dramos studija atsisveikino aštuntokės.
 
Pagrindinius vaidmenis spektaklyje vaidino aštuntokės Austėja Verpečinskaitė, Rimtautė Vaičiūnaitė, Goda Januškevičiūtė, Ieva Martinaitytė, Goda Bernotaitė, Gabija Rėčkutė ir septintokė Gabrielė Skirgailaitė. Artistai pilnutėlei žiūrovų salei sekė pasaką apie visko bijančią pelytę, kuri galiausiai nugalėjo savo baimes, išlaisvino bėdoje atsidūrusią mamą ir visi suprato, kad draugystė padeda įveikti net didžiausius iššūkius ir kliūtis. Jaunieji aktoriai įtaigiai ir paprastai perteikė gyvenimiškųjų vertybių, pasipriešinimo blogiui svarbą.

Po spektaklio padėkos žodžiai skriejo šio spektaklio režisierei, mokytojai Vilijai Meškaitienei.

„Dėkojame už galimybę vaidinti įvairiuose spektakliuose, bendravimą su mumis teatro kalba ir neišblėstantį norą auginti naujus dramistus“, – visų jaunųjų artistų vardu dėkojo dramos studijos seniūnė A. Verpečinskaitė ir šias pareigas perleido Veronikai Tarnauskaitei.

Už gražų reginį režisierę bendruomenės vardu pasveikino ir mokyklos direktorius Mindaugas Venckūnas.

Už kruopštumą, meilę darbui, kūrybai V. Meškaitienė dėkojo visiems vaidinusiems moksleiviams, o aštuntokams (visoms artistėms ir už muziką atsakingam Nojui Rinkevičiui, kurį mokytoja įvardijo metų atradimu) ji įteikė ir atsisveikinimo dovanėles – knygos skirtukus su užrašu: „Jei žemėje yra stebuklų, tai jie vyksta teatre. Tu esi mano stebuklas. Džiaugiuosi mūsų bendryste.“

Tikėtina, kad sceną pamilę aštuntokai meilę teatrui, kūrybai puoselės jau gimnazijoje ir žiūrovams padovanos dar ne vieną stebuklą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.