Šakių gimnazistai liūdesį keitė į judesį

nemokami apkabinimai
Vakar prie didžiosios „Maximos“ Šakių gimnazistai nustebino praeivius, surengdami nemokamų apkabinimų akciją. D. Pavalkio nuotr.


Šią savaitę Šakių „Žiburio“ gimnazijos bendruomenę draugėn subūrė tradicinis renginys – šiuolaikinio meno dienos „Plyta“. Nuo ankstesnių metų „Tuščia“ ir „Tyla“ temų šįkart pereita prie permainų – gimnazistai keitė „Liūdesį į judesį“. Jų neišgąsdino nei lietus, nei atšalęs oras. Tiesa, programą reikėjo šiek tiek pakoreguoti, tačiau moksleivių entuziazmas nuo to nė kiek nesumažėjo.
 
Pagrindiniai meno dienų organizatoriai, Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai Emilija Puišytė, Aušrinė Balčiūnaitė, Atėnė Kutkaitė, Gražina Guzevičiūtė, Gabija Ėringytė ir Emilis Gorges prasitarė, kad pavadinimu „Liūdesį į judesį“ šiemet sau ir kitiems stengiamasi ištransliuoti žinią – nereikia liūdėti, kad porą metų dėl pandemijos meno dienos nevyko, geriau iš karto pereiti prie judesio.  

Emilija pasakojo, kad pirmadienis buvo dizaino diena. Į ją buvo pakviesta mados dizaino studentė, dizainerė Ula Aleksandravičiūtė, įdomiai pristačiusi savo veiklą, o mokyklos rūsyje vyko atsineštų drabužių dažymo dirbtuvėlės. Antradienį gimnazistai sulaukė svečių. Mokyklos aktų salėje vyko gyvas pasibuvimas su kraštiečių grupe „Abudu“.

Trečiadienį menų imtasi pasiraitojus rankoves – vieni gimnazistai dažė plytas bendrai mokinių piramidei gimnazijos kieme sukurti, kiti dalijosi savo literatūros kūriniais mokyklos bibliotekoje, treti su rajono menininke Egle Tamulyte (Aglaja Ray) triūsė gatvės meno dirbtuvėse „Liepsnotosios pelėdos sapnas“. Nors šis kūrinys turėjo atsirasti gimnazijos kieme ant sienos, tačiau pabjurus orui teko ieškoti kitos išeities. Pasak E. Tamulytės, puikiausią mintį pakišo buvęs gimnazistas Arvydas Strimaitis, atvaręs draugo furgoniuką.

Savaitei einant į pabaigą, ketvirtadienį, prie didžiosios „Maximos“ vyko nemokamų apkabinimų akcija, kurios metu praeiviai buvo kviečiami apsikabinti. Iš pradžių kiek nedrąsiai, bet vėliau, akcijai įsibėgėjant, nuotaika gerėjo, atsirado vis daugiau norinčių palaikyti šią iniciatyvą.  

Na, o šiandien finalas –  meno dienų uždarymo renginys, kurio metu buvęs gimnazistas, trumpametražių filmų kūrėjas Matas Petkūnas (Savimyla) pristatys savo kūrybą, vyks jo sukurtų filmų peržiūra.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.